Publicerad

Nedstressad förskola

Karin von Schéele från Västergårdarnas förskola inspirerar i olika nedstressande fysiska övningar och tankesätt som hjälper pedagogerna att landa i sig, i sin kropp och på så sätt släppa på stress och hållenheter i kroppen och bli mer medvetna i stunden, här och nu!

Hur det går till praktiskt:

Karin åker till det förskoleområde som har bokat henne och inspirerar mellan kl.9.30-10.30 när barnen är ute på gården. Halva arbetslaget är med barnen på gården medan andra halvan av arbetslaget är med Karin i ca 25 min. Och sedan byter pedagogerna plats. Detta är frivilligt för de pedagoger som vill vara med.

Genom att pedagogerna själva blir lugnare och närvarande i sin kropp fungerar de som en positiv stämgaffel och kan lättare sprida lugn omkring sig och kan möta stressande situationer utifrån ett mer klokt och sunt sätt. Det blir lättare och bättre för alla inblandade att fatta beslut utifrån klarhet. Lättare att möta barn, vårdnadshavare, kollegor och sig själv.

Att själv kunna uppmärksamma att nu känns kroppen stressad och hämta hem sig själv genom att göra någon av övningarna jag visar och som pedagogerna får testa och känna i sin kropp vad de gör för skillnad.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avvikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör


Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör
Mer om fakturering här