Publicerad

Gymnasieavtal klart mellan Kungsör och Köping

Nu finns ett färdigt gymnasieavtal mellan Kungsörs kommun och Köpings kommun. Alla elever från Kungsörs kommun antas till Ullvigymnasiet på samma villkor som alla andra elever.

Thomas Karlsson och Fredrik Bergh

Thomas Karlsson, utbildningschef i Köpings kommun och Fredrik Bergh, barn- och utbildningschef i Kungsörs kommun.

De båda kommunernas respektive skolchefer skrev på det efterlängtade avtalet under onsdagseftermiddagen.

- Jag är väldigt glad över att vi har ett nytt avtal, det är bra för eleverna. Det är också positivt att det finns en långsiktighet i avtalet. Vi är överens om hur vi ska samverka, för elevernas bästa, säger Thomas Karlsson, utbildningschef i Köpings kommun.

Fredrik Bergh, barn- och utbildningschef i Kungsörs kommun, instämmer:

- Nu kan eleverna från Kungsör söka till Ullvigymnasiet på samma villkor som eleverna från Köping. Det känns bra att avtalet nu är klart och att den gemensamma avsikten är att det är långsiktigt.

Slutlig antagning i juni

Den slutliga intagningen till gymnasiet görs i juni. Elever från Kungsör är nu förstahandssökande när de söker till någon av gymnasieskolorna i Eskilstuna, Arboga eller Köping. Det innebär att de söker på lika villkor som eleverna som bor i respektive kommun.

Från den 26 juni kan alla blivande gymnasieelever logga in på gymnasieantagningen för att se vilket program de kommit in på.

- Det känns väldigt skönt att vi nu är i mål och har ett avtal klart, säger Mikael Peterson (S), kommunalråd i Kungsör.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: