Planera ditt besök hos oss

Välkommen till Kungsör, vi är en liten ort med rik historia vid Mälarens strand. Här finns goda möjligheter till en avslappnande utflykt eller gillar du att vara aktiv finns här vandringled, cykelspår, padelhall eller traillöpning i Lockmoras skogar.

Kung Karl kyrka

Bild: Kung Karlkyrka, från 1700.

Tre guldkorn i Kungariket

• Ströva på Jägaråsen. Naturreservatet med rik historia och fantastiska vyer.
  • Upplev Kungs karlskyrka. Byggdes på uppdrag av Karl den XI åren 1690 - 1700. Kyrkan ligger centralt i Kungsör och är ritad av Nicodemus Tessin d.y.
  • Kungsuddens kungsgård grundades av Gustav Vasa på 1500-talet. Kungsudden ligger fint vid Mälarens strand och är ett omtyckt besöksmål för alla som vill njuta av vacker historisk miljö, fika eller ta en tur upp till den vackra Jägaråsen

Vill du testa att spela Padel?

Bilden föreställer padel padelrackert
Bilden föreställer golf vid Kungsörs golfklubb Lockmora

Numera finns en Padelhalllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Kungsör. Padel är en racketsport som spelas bäst i dubbel, två och två. Utmana dina närmsta på en match. Padel är inte någon kontaktsport, för mer information sök Kungsörstorp Sports Club på facebook, i hallen kan du även spela pingis eller boule. Racket finns att hyra du bokar lätt via web-sidan: matchi.se

Kungsörs Golfklubb vid Lockmora

Bilden föreställer fontän, georg Ganmars skulptur "de lekande uttrarna"

På en promenad i Kungsör finns flera offentliga konstverk att titta på. Starta din konstvandring på biblioteket, gå sedan vidare till Stortorget, kommunhusparken, lilla torget vid Handelsbanken, Drottningtorget och Sofiaparken.

1. En mansfigur, Mats Fransson. Plats: Kungsörs bibliotek.
  2. Porten, Atis Zarins. Plats: Stortorget
  3. De lekande uttrarna, Georg Ganmar. Plats: Kommunhusparken
  4. Thor Modéenstatyn, Birgitta Stenberg. Plats: lillatorg vid Handelsbanken
  5. Tänk om… , Jonas Eriksson. Plats: Drottningtorget
  6. Jönssons katt, Anders Jönsson. Plats: Drottningtorget
  7. Björn med ungar, Georg Ganmar. Plats: Sofiaparken
  8. Minnesmärke över Johan Leksell, Folke Mattsson
    Plats: Vid Björskogs kyrka (syns inte på kartan nedan.)

Med Naturkartan i mobilen hittar du rätt i naturen

Gör en utflykt till fots eller med cykel. Med Naturkartan är det enkelt att hitta.

Förslag på tre aktiviteter i området

Stand up paddleboard

SUP - stand up paddleboard finns att hyra i Skillingeområdet i Kungsör, hyr den färdiguppblåst eller förpackad i en smidig ryggsäck med pump. Det i går alltid en flytväst när ni hyr. Kontakt: 070-872 05 87, webbplats

Stigcykling + skogsrestaurang och övernattning i hotellsäng

Cykelpaketet som finns att boka på Sweden by bikes webbsida, det innehåller bland annat guidad stigcykling och trerättersmiddag i en "skogsrestaurang.

Lös stadsmysteriet

Utmana familj och vänner att lösa ett eller kanske flera av de kluriga stadsmysterierna här i Västra Mälardalenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster genom promenera och leta efter ledtrådar.

Planera för en baddag

Packa badväskan, solen skiner! På varma sommardagar passar det bra med ett bad i Mälaren, läs mer om våra badplatser Ekudden, Skillingeudds badplats, Bottens badplats på webbsidan.
Om du tar bilen- tänk på att parkera så att räddningstjänsten kommer fram. Blockera aldrig en räddningsväg.

Tre utflykter

Stora Sundby slott

Strax utanför Kungsör ligger Sagolika Stora sundby slott som ligger vackert vid Hjälmaren. Slottsparken är öppen året om för besökare.

Bilden föreställer hjälmare kanal

Hjälmare Docka

Ligger vid det som sägs vara Sveriges äldsta konstgjorda vattenled som förbinder Hjälmaren med Mälaren, genom Arboga ån. Vid dockan arbetas det med båtar än idag. Intill dockan finns också ett kafé.

Bil- och teknikhistoriska museet i Köping

Årets temautställning är "Citroën 101 år" Bil- och Teknikmuseet visar även amerikanska, europeiska bilar, racerbåtar, motorcyklar och mopeder från 1950 -60 tal.

Loppis och antikt i Kungsör

Här är ett axplock av våra loppisar: Kungsörs återvinning & secondhandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Antikt nytt & nött, Loppis i Järnvägsstationen. Även auktionsfirman Roberts auktioner, finns i Kungsör.

Bilden föreställer en mobiltelefon med instagram

Fler tips följ oss på instagram, där heter vi @visitkungsor

Du är alltid välkommen till Kungsör. Ta gärna kontakt med vår turistguide det är något du undrar över.

Kontaktuppgifter:
E-post: turistbyran@kungsor.se