Avstickartips

Här kommer några tips till dig som vill se mer av omgivningarna runt Kungsör.

Hjälmare kanal

Upplev Sveriges äldsta farbara kanal - länken mellan Hjälmaren och Mälaren.

Hjälmare kanal kan upplevas både från vattnet eller på land och du kommer att upptäcka att här finns något för alla att se och göra. Kanalen erbjuder unika upplevelser och aktiviteter för både båtentusiaster och besökare. Här kan du förutom att uppleva slussning, båtliv, vacker natur, bad och vandringsleder, ta del av kanalens rika historia och intressanta kulturmiljöer.

läs mer om Hjälmare kanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Karta över museistråket i Köping


Museistråket
- en vandringsled mellan Köpings museer

Museistråket ger dig möjlighet att promenera mellan Köpings alla museer. Längs Museistråket kan du besöka Bil- och teknikhistoriska samlingarna, Köpings museum, Köpings brandmuseum, KUJ järnvägsmuseum, Nyströmska gården och friluftsmuseet Gammelgården.

läs mer om museer i Köping

läs mer på Köpings turistsida


Sundbyholms slott och omgivningar

Ett vackert slott strålar intill den lummiga bokskogen, Mälarens längsta naturliga sandstrand och en prisbelönad marina. Här finns både travbana och en av landets mest uppmärksammade fornlämningar.  Sundbyholm är utan tvekan en fantastisk oas och ett besöksmål utöver det vanliga.

läs mer om Sundbyholm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Julita Gård

Julita gård ligger i vackra Sörmland, 25 km utanför Katrineholm. Gården är sommartid ett populärt utflyktsmål som rymmer café, restaurang, butiker, övernattnings- och festmöjligheter, barnaktiviteter samt fina miljöer och parkytor för picknickar. Här finns en vidsträckt park, trädgårdar, örtagård, vackra och välbevarade byggnader och interiörer, gårdsmejeri, brandstation, tegelbruk, väderkvarn, såg och allt annat som hörde ett storgods till. Fruktträdgården på Julita gård är väldigt speciell. Som ett av de första museerna i världen arbetar Nordiska museet med att bevara levande samlingar för eftervärlden.

läs mer om Julita gård

 

Hälleskogsbrännan

Hälleskogsbrännan är en del av det område som drabbades av den stora skogsbranden sommaren 2014 i Västmanland. I brandens spår växer ny grönska fram och djur och fåglar har vänt tillbaka. Det är både fascinerande och skrämmande att se hur dramatiskt naturens krafter har ändrat landskapet.

läs mer om Hälleskogsbrännan

  

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avvikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör


Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör
Mer om fakturering här