Alkohol och droger i trafiken

Bild på bil och väg

Kungsörs kommun ingår som en part i en länsövergripande samverkan mellan Vägverket, Polismyndigheten, Landstinget och länets samtliga kommuner.

Samverkan sker enligt Skelleftemodellen som i Västmanland fått namnet SMADIT Västmanland, som står för Samverkan mot Alkohol och Droger i Trafiken. Modellen erbjuder rattonyktra och drogpåverkade bilförare vård och behandling. Polisen kommer, när en förare grips misstänkt för rattfylleri eller drograttfylleri, att informera om möjligheten att få hjälp med sina drogproblem.

Hjälpen är frivillig. Den som tackar ja kallas till motiverande stödsamtal hos respektive kommuns socialtjänst inom 24 timmar eller erbjuds hjälp vid landstingets beroendecentrum.

Syftet är att få ett trendbrott i länet då alkoholproblematiken i trafiken är svårt att få bukt med. Andelen omkomna förare som varit alkohol- påverkade är högt i Västmanland. Ett annat syfte är att det inte bara är en hjälp för dem som har problem utan även för övriga trafikanter, som alla kan råka ut för en påverkad förare varför det är oerhört viktigt att få bort dessa från trafiken.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 29 maj 2017

Kontakta oss

Kungsörs kommun

736 85 Kungsör

Telefon växeln: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Organisationsnr: 212000-2056

Öppettider kommunhuset

Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30

Besöksadress:

Drottninggatan 34

Tillgänglighet och dialog

Lättläst

English

Lämna synpunkt

Om webbplatsen

Translate this page: