Dagverksamhet Gillestugan för demenssjuka

Dagverksamheten vänder sig till personer med demenssjukdom. Vi lägger stor vikt vid god mat med trevlig samvaro och anpassade aktiviteter i en vänlig, trivsam och trygg atmosfär

Promenad i det gröna

Mål och inriktning

Målet med dagverksamheten är att erbjuda en meningsfull dag med social samvaro, trygghet och gemenskap. Målet är också att ge stöd och avlastning till närstående. Våra gästers behov och önskemål ligger till grund för planeringen av vistelsen på dagverksamheten. Vi individanpassar vår verksamhet, så att alla får uppmärksamhet och omsorg under en dag hos oss.

Mat och måltider

Vi erbjuder frukost, lunch samt eftermiddagskaffe. Vi lägger stor vikt vid måltiderna med näringsriktig hemlagad mat genom att laga all mat själva och planerar maten utifrån individuella behov och önskemål.

Aktiviteter

Vi erbjuder social samvaro samt olika anpassade aktiviteter genom sång och musik, utevistelse, promenader, gymnastik, högläsning, korsord, kökssysslor m.m. Gillestugan har en stor uteplats samt en balkong som under sommarhalvåret pryds med blommor.

Dagverksamheten är avgiftsbelagd och kostnaden hittar du under fliken Äldre och Avgifter inom äldreomsorg. Öppettider är måndag till torsdag från kl. 09.00 - 15.00.

För att få komma till Gillestugan måste du ha en demensdiagnos samt ansöka skriftligen hos biståndshandläggaren eller via socialtjänstens mottagningsfunktion, som gör en utredning och bedömning för att avgöra om du har rätt till dagverksamhet.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avvikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör


Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör
Mer om fakturering här