Tillgänglighet

Vi har använt den teknik och följt de riktlinjer som finns idag så långt det har varit möjligt för att skapa en så tillgänglig webbplats som möjligt.

Vi arbetar hela tiden med att förbättra till­gänglig­heten. Det är viktigt att alla ska kunna ta del av innehållet på vår webb. De tydligaste funktionerna för tillgänglighet för dig som surfar på kungsor.se idag är Lättläst och Lyssna.

Lyssna på innehållet

För att underlätta för alla som av någon anledning har svårigheter att läsa informationen på kommunens webbplats finns det möjlighet att lyssna på sidorna.

Lyssnafunktionen aktiverar du genom att klicka på symbolen för Lyssna längst upp ovanför rubriken på sidan.

Lyssnafunktionen ersätter inte en talsyntes

Lyssnafunktionen är däremot inte i första hand avsedd för dig som har en synnedsättning. För dig har vi försökt bygga webbplatsen efter de riktlinjer som finns med exempelvis rubrikformatering. Det ska då göra det möjligt att använda egna installerade hjälpmedel för att surfa på vår webb.

Sidor på lättläst svenska

Det finns också möjlighet att läsa en del av informationen på lättläst svenska. För att läsa alla lättlästa sidor klickar du på fliken Lättläst i sidfoten. De vanliga sidorna som har en lättläst version har också en symbol för lättläst ovanför rubriken. Du växlar från vanlig webbsida till lättläst genom att klicka på symbolen.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 16 december 2016

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30

 

Organisationsnr: 212000-2056

 

Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör

Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör

Tillgänglighet och dialog

Lättläst

English

Lämna synpunkt

Om webbplatsen

Translate this page: