Publicerad

Valborgsmässofirande och stipendieutdelning

Under Valborgsmässoafton firades det med brasa i Valskog och Kungsör. På Kungsuddens scen delades stipendier ut, det bjöds på vårtal och körsång!

Firandet på Kungsudden innehöll körsång av de två körerna Musikören och Carolus Rex Mannar, under ledning av Birger Thorell.

Sofia Lövstedt höll i årets värmande vårtal, som bland annat berörde de positiva effekterna av att vara engagerad i föreningslivet och värdet av att ha husdjur.

Fyra stipendier delades ut.

När det var dags att dela ut Kungsörs kommuns stipendier välkomnades fyra kungsörare upp på scen. Kommunstyrelsens ordförande Mikael Peterson delade ut 2023 års stipendier till:

Kungsörs kommuns idrottsstipendium har tilldelats: Annelie Karlsson

Motivering:
Annelie är en ledare inom Kungsörs föreningsliv med stort och orubbligt engagemang. För tolv år sedan startade hon upp cheerleeding för 12 ungdomar inom IF Rune. Hon har med ett brinnande intresse och stor erfarenhet från eget tävlande utvecklat sporten i föreningen. Idag är 9 ungdomar ledare och det finns
flera grupper med drygt 45 aktiva unga.

Kungsörs kommuns idrottsstipendium har tilldelats: Elwin Elg

Motivering:
Elwin är en 15-åring med stort fokus och stor målmedvetenhet. Han tränar flera dagar i veckan i Örebro, samtidigt som skolan alltid prioriteras.
Han är med i det svenska fäktningslandslaget 17 år och har nyligen kvalat in till EM och VM 2023. Redan som 13-åring tog Elwin SM-brons i värja och
som 14-åring SM-guld i 15-årsklassen.

Kungsörs kommuns hedersstipendium har tilldelats: Tommy Lantz

Motivering:
Den tidigare idrottsläraren Tommy är en starkt bidragande faktor till att BTK Kungsör har varit en så stor förening i Kungsör under många år. Hans gärningar inom föreningslivet fortsätter trots att han är pensionär. Bland annat är han initiativtagare till att en bordtennisgrupp för pensionärer tränar varje vecka.

Kungsörs kommuns kulturstipendium har tilldelats: Knut Barr

Motivering:
Det är med stort engagemang som Knut varje år berättar historien om Drottning Kristina på Rundelborgsdagen. Men det är särskilt med böckerna om Kungariket
Kungsör och som ansvarig för att tidskriften Särimner kommer ut varje år, som hans gärning inom Kungsörs hembygdsförening samt som ortens historieförfattare bör uppmärksammas.

Grattis till stipendiaterna som tilldelades 5000 kr var.

Kungsörs idrott kultur och hedersstipendier delas ut

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Peterson delade ut stipendier till Elwin Elg, Knut Barr, Tommy Lantz och Annelie Karlsson.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avvikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör


Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör
Mer om fakturering här