Publicerad

Kungsör står värd för hundtävlingar på SM-nivå

Under sommaren 2023 kommer den lokala föreningen Kungsörs Brukshundsklubb att stå värd för SM-tävlingarna i Lydnad och Rallylydnad. Den 6-9 juli kommer mästerskapen att äga rum på Centralvallen i Kungsör.

Logo för SM2023 i Kungsör i Lydnad & Rallylydnad 6-9 juli

Svenska Brukshundsklubben, SBK sökte med ljus och lykta efter distrikt och klubb som ville och kunde anordna både SM i lydnad och rallylydnad 2023. Det blev Kungsörs Brukshundklubb som fick äran att stå som värd för mästerskapen

- I Kungsör finns det utmärkta förutsättningar. Vi har gjort det förut och vi har många medlemmar som vill och kan, säger Sofia Lövstedt som är ordförande i Kungsörs brukshundsklubb.

Sedan dess har det förts diskussioner mellan kommunen och föreningen.

- Kungsörs kommun är mycket intresserade, vi välkomnar ett sådant här arrangemang, säger Lina Ekdahl, Kultur & evenemangssamordnare i Kungsör.

- Vi hoppas att arrangemanget ska märkas i hela Kungsör. Bland annat genom att invigningen av SM kommer att ske genom en parad till Stortorget. Tävlingarna kommer också vara publika. Samtidigt får vi visa upp vår kommun för alla de tävlande, vilket kommer att gynna butiker, boenden och restauranger, fortsätter Lina Ekdahl.

Vill du läsa mer nyheter om SM i Lydnad och Rallylydnad: Kungsörs Brukshundklubb & HundArena (kungsorsbhk.com)

Vill du veta mer om SM-arrangemanget och hur du, din förening eller företag kan bidra, kontakta:

KBHK Sofia: ordforande@kungsorsbhk.com

Kungsörs kommun Lina: lina.ekdahl@kungsor.se

Fotograf Lena Kerje

Lär dig mer om Rallylydnad:

Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden "kör" en bana enligt "kartläsarens", det vill säga förarens, anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3–5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras. Det är från 12 moment och i den högsta klassen upp till 20 moment man utför. Banorna ser olika ut varje gång.

Lär dig mer om Lydnad:

I lydnadsklass ska hunden läras att utföra ett flertal olika moment både nära föraren och på avstånd. Hunden ska kunna hämta föremål och hoppa över hinder. Momenten sker både med och utan koppel. Viktigt i lydnad är samarbetet mellan förare och hund.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avvikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör


Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör
Mer om fakturering här