Publicerad

Tillfällig samtidskonst gästar Lockmora

Upplev konst längs promenaden i Lockmora under kulturveckan.

Under kulturveckan visas verket "Du är här"

Verket "Du är här" är en undersökning av platsen Lockmora. Dels det materiella som finns på platsen, dels det levande som vistas på platsen samt minnen och föreställningar om platsen. Längs med spåret vid Lockmora Friluftsgård kan du ta del av installationer gjorda av konstnären Jenny Käll, likt en orientering, som hon temporärt har arbetat fram under hösten. Under fredagen den 7 oktober fick vi möjlighet att följa med konstnären Jenny Käll när hon berättade om sitt arbete.

Konstnären

Jenny Käll(f. 1988) är uppvuxen i Kungsör och bor och verkar i Örebro. Genom en plats- och materialdriven praktik arbetar hon med skulptur och installation med
inslag av text och video. Hennes arbete kretsar kring människans relation och förhållningssätt till material, andra varelser och landskap. I en poetisk lek på gränsen mellan objekt och kropp, figurativt och abstrakt, beständigt och flyktigt, tillåts olika material sömlöst övergå i varandra.

ASK - Arbetsfält för samtidskonst

Verket "Du är här"är en del av det regionala utvecklingsprojektet ASK - Arbetsfält för samtidskonst.
ASK är ett treårigt utvecklingsprojekt för samtidskonst, ett samarbete mellan Region Västmanland, länets kommuner och Konstfrämjandet Västmanland.

Karta

Verket kommer att stå oktober ut, för att hitta verken finns en blå brevlåda vid starten till motionsspåren på friluftsgården där du kan hitta en karta och lite information.

Förstora bilden
Konstnären Jenny Käll berättar om konsten

Konstnären Jenny Käll berättar om konsten

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: