Publicerad

Nominera till kultur- och idrottsstipendier – förlängt till 28 mars!

Vet du någon som gör betydande insatser i Kungsör inom idrott, kultur och föreningsliv? Kom ihåg att nominera till årets stipendier, senast 28 mars.

I år är det femte året i rad som kommunen delar ut kultur-, idrotts- och hedersstipendium, här är hela listan med tidigare års stipendiemottagare.

Bilden föreställer kultur idrott och hedersstipendiater, kungsudden 2018, foto av Lina

Stipendium delades ut till Jennifer, Michael och Dan

- Vi har många engagerade eldsjälar i Kungsör och vi tar gärna emot tips på vem/vilka just du tycker ska lyftas fram lite extra, säger Lina Ekdahl, Kultur- och evenemangssamordnare.

Kungsörs kommun delar ut:
- ett kulturstipendium för nu verksamma personer
- ett idrottsstipendium för nu verksamma personer
- ett hedersstipendium för förtjänstfulla insatser över längre tid

Stipendierna delas i år ut i samband med valborgsmässoafton.

Tidigare års mottagare av stipendium

Sedan 2018 har Kungsörs kommun delat ut kultur-, idrotts- och hedersstipendium. Här är tidigare års mottagare av dessa stipendier, med motiveringar.

2018

Kulturstipendiet tilldelades: Michael Nilsson
Motivering: Michael är en förebild för andra musiker och visar att Kungsör kan leverera musik av hög kvalitet

Idrottsstipendiet tilldelades: Jennifer Finn
Motivering: Jennifer är en bra förebild för yngre alpina åkare och deltar/hjälper till så ofta hon har möjlighet i klubbens verksamhet

Hedersstipendiet tilldelades: Dan Stigenberg
Motivering: Dan är och har varit en viktig ideell kraft för föreningslivet i Kungsör i minst 30 år inom ishockeyn; med hockeyskola för de minsta och skridskoträning för de nyanlända, slipning av skridskor, har sett till att det finns utrustning till alla och arbete i styrelsen.

2019

Kulturstipendiet tilldelades: Sarah Vegna
Motivering: Sarah är författare boende i Kungsör. Hon är även illustratör och skrivpedagog. Bland mycket annat har hon skrivarcirklar för barn och unga i kommunen. Sarah är optimistisk och är en kulturentreprenör som gillar att ta sig an nya projekt.

Idrottsstipendiet tilldelades: Carl Ahlin
Motivering: Carl började tävla gokart som 7-åring. Han kör idag banracing i en av Sveriges största klasser deltagarmässigt, Legend car. Han har bland annat deltagit i World Finals i Finland 2017. Han deltar i en sport där vuxna och barn/ungdomar tävlar tillsammans. Han har snabb reaktionsförmåga och impulskontroll och beskrivs som omtänksam. Han nomineras för sin envisa satsning inom sporten.

Hedersstipendiet tilldelades: Urban Dahlgren
Motivering: Urban har varit aktiv medlem och styrelseledamot under många av Brukshundklubbens 45-åriga historia. Urban har fungerat som mentor både när det har gällt hundar såväl som styrelsearbetet. Han är till stor hjälp i föreningen, ställer ofta upp som funktionär. När Hundarenorna (2010 och 2017) har byggts har hans kunskaper inom snickeri kommit föreningen till gagn

2020

Kulturstipendiet tilldelades: Jani Timonen och Nina Zetterström
Motivering: Jani och Nina delar på årets kulturstipendium, Jani är en eldsjäl som engagerar sig i ungdomars intresse för kultur och konst. Nina kan konsten att fånga glädjen i det traditionella men samtidigt lyckas förnya folkdansen i Kungsör.

Idrottsstipendiet tilldelades: My Nguyen
Motivering: My får idrottsstipendiet för sin målmedvetna och lyckade satsning i sin sport biljard, där hon förra sommaren försvarade sitt EM-guld i 9-ball.

Hedersstipendiet tilldelades: Stig Blomberg
Motivering: Stig har varsamt renoverat och lyckats bevara en unik byggnad av kulturellt värde i Kungsör, det gamla vattentornet, som fortsätter utgöra ett vackert blickfång för Kungsörarna.

2021

Kulturstipendiet tilldelades: Cornelia Wingarhed
Motivering: för hennes brinnande intresse för att bevara Kungsörs kultur och sätta Skillingeby på kartan igen. Cornelia restaurerar och bevarar enligt god byggnadsvård. Hon lyfter fram lokala konstnärer och kreativa människor, Cornelia är en förebild för kulturgärningar i Kungsör.

Idrottsstipendiet tilldelades: Daniel Källberg
Motivering: Daniel tilldelas idrottsstipendiet för att han som spelande tränare i Valskog IK ordnar och fixar med det mesta från sponsorer till bevattning av planen. Daniel får Kungsörs idrottsstipendium för sitt outtröttliga engagemang i föreningen Valskog Ik.

Hedersstipendiet tilldelades: Seppo Ahola
Motivering: Seppo har under en lång period i sitt liv verkligen jobbat hårt med barn och ungdomar i Kungsörs kommun. Både inom skolan och på fritidsgården. Ett stundtals tufft jobb som han med stort ansvar gör galant. Han har hjälpt många på rätt väg i livet.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: