Publicerad

Kulturveckan är i gång

Just nu pågår kulturveckan i Kungsör för fullt, med ett brett utbud av publika evenemang och utställningar för alla åldrar. Nytt för i år är berättarfestivalen. I kommunens verksamheter pågår även kulturevenemang som inte är öppna för allmänheten, både för de äldre och de yngre. Överallt firar vi kulturen denna vecka!

Kulturvecka1

Förskolan Björkliden är med på kulturveckan

Kulturvecka1

Barnen avbildar höstlöv

Bakom varje fisk döljer sin en sång

Kulturen firades på Björklidens förskola

Under tisdagen firades kulturen lite extra på Björklidens förskola. Förskolan har tre avdelningar och jobbar mycket med utomhuspedagogik. Dagen startades med dans med alla tre avdelningar. Rytmer, musik och sånger som barnen gjorde rörelser till och sjöng med i ljöd över förskolans gård och rörelseglädjen var stor! Sedan spred barnen ut sig på flera stationer – några målade till musik på en stor bild som täckte hela bordet, en annan grupp gick ut till fårhagen för att delta i både drama och musik, andra gestaltade när förskoleläraren läste högt ur God natt Alfons Åberg.

  • Genom skapande förskola har vi fått möjlighet att ta del av fortbildning i de estetiska lärprocesserna, berättar Fia och Micke, två av pedagogerna på Björklidens förskola.

I utomhusateljen fanns stationer där barnen fick skissa och färglägga. Entusiasmen var stor och med en lupp undersöktes till exempel löv för att se om det gick att upptäcka mönster och strukturer innan löven avbildades med stor noggrannhet.

Läs mer om programmet för Kulturveckan

Det finns mycket kvar att uppleva på kulturveckan, läs det publika programmet här inklusive programmet för berättarfestivalen:

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: