Publicerad

Koll på Kungsör? Testa våra nya bingobräden

I dag drar Världsmiljöveckan i gång. I samband med det lanserar vi ett Kungsörbingo i två varianter. Oavsett hur länge du bott i kommunen, finns det garanterat mer att upptäcka av det stora utbudet av natur och kultur.

Kungsör natur- och kulturbingo

Varje år arrangeras Världsmiljöveckan i Kungsörs kommun. Då brukar en rad olika evenemang arrangeras, kopplat till natur och miljö.

I rådande omständigheter som omöjliggör stora evenemang och resor, blir Världsmiljöveckan fokuserad till att upplysa om vikten av vår närmiljö.

- När vi planerat årets Världsmiljövecka har vi fått tänka till. Vad kan vi ordna som människor kan göra på egen hand eller med avstånd till varandra? säger Theres Andersson, miljöstrateg på Kungsörs kommun.

Spännande utflykter runt hörnet

I dag lanseras Kungsörs naturbingo och Kungsörs kulturbingo. Båda består av bräden med olika platser du ska söka upp, eller aktiviteter du ska testa. Du bockar av rutorna allt eftersom. Utmana dig själv, en vän eller familjemedlem. Det går också att utmana varandra familjevis. Men kom ihåg – det är skillnad på tävling och friluftsliv, syftet är att njuta i naturen och inte stressa,

I naturbrädet kan du till exempel utmanas till att hitta Kungsörs största ek, eller att sova en natt utomhus.

– Oavsett om du bott i kommunen länge, kort tid, eller kanske bara är på besök, är tanken med naturbingot att du ska få nya naturupplevelser, säger Julia Löndal Jonsson som är kommunekolog på Kungsörs Kommunteknik AB.

Om du är intresserad av kultur och historia ska du testa kulturbingot som på ett lekfullt sätt tar dig till kända och mindre kända platser.

– Vet du vilket årtal som står på stenladan i Lockmora? Har du verkligen studerat de olika statyer som finns i Kungsör? säger Lina Ekdahl, som är kultur och evenemangssamordnare på Kungsörs kommun.

Du kan antingen ladda ned bingot själv från länken nedan och skriva ut. Det går också att hämta bingot på biblioteket, Ljungs goa och på Himmelsberga hembakt på Kungsudden.

Fler aktiviteter under Världsmiljöveckan

Håll utkik på kommunens hemsida och Facebooksida under veckan. Mycket matnyttig information kommer att gå ut för dig som vill bidra till en bättre närmiljö. Därutöver arrangeras även några event under veckan.


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: