Publicerad

Semester på hemmaplan - hemester

Sommaren 2020 blir hemesterns år och det har många fördelar. Att semestra i Sverige är hållbart för resträckan blir kortare, det gynnar den lokala marknaden och bidrar till ett levande Sverige.

Länk till annan webbplats.

Semester i vackra Kungsör

Hej! Lina från Kungsör här!

Trots att jag är född och uppvuxen i Kungsör upptäcker jag fortfarande nya platser häromkring. Nu delar jag några av mina supertips med dig!

1. Om du gör ett besök i Jägaråsens naturreservat kan du både ströva på upptrampade stigar och njuta av utsikten över Galten som Mälarens innersta vatten kallas. Här finns Drottning Kristinas ridbana, en stensatt labyrint. - Hur många steg behöver du till labyrintens mitt?

2. Lös ”mysteriet med Drottninghästen” tillsammans hela familjen. Och stanna sedan till på ett av våra finfina fikaställen och lös mysteriet tillsammans. Stadsmysterium är en promenadgåta i centrala Kungsör, perfekt dagsutflykt med familjen. Även i våra grannstäder Köping och Arboga finns de.

3. Vandra, cykla och njut av vår vackra natur det finns så mycket att upptäcka. Lyxa till din utflykt genom att ta med fikapåsen eller lunchmaten från den lokala restaurangen eller caféet. Genom att ladda ner en app, kan du dessutom lätt navigera till ditt utflyktsmål. Mitt tips är Lockmora skans en av många välbevarade fornborgar. Läs mer på naturkartan.

4. Testa något nytt? Numera finns en Padelhall i Kungsör. Padel är en racketsport som spelas bäst i dubbel, två och två. Utmana dina närmsta på en match. Padel är inte någon kontaktsport, för mer information sök Kungsörstorp Sports Club på facebook. Racket finns att hyra du bokar lätt via matchi.se

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avvikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör


Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör
Mer om fakturering här