Publicerad

Bibliotekets nya chef på plats

Ulf Hölke heter Kungsörs nya bibliotekschef som började måndagen den 13 februari.

Ulf Hölke

Ulf Hölke.

Ulf kommer närmast från en tjänst som kulturutvecklare på Region Västmanland i Västerås, en tjänst som han har haft i 19 år. Tidigare har han även arbetat som barn- och ungdomsbibliotekarie i flera kommuner, och nu har han alltså landat i Kungsör. Han har sina rötter i Norberg, men kommer i alla fall inledningsvis att pendla från Stockholm till arbetet i Kungsör.

Vad gjorde att du sökte dig till just Kungsörs kommun?

- Kungsör är en jättefin ort där man satsar mycket på kulturen i kommunen, vilket exempelvis syns i och med renoveringen av biblioteket. Det är en kommun som stadigt ökar med nya invånare och där man har en stor framtidstro.

Vad har du för tankar om din nya arbetsroll?

Jag ser fram emot att arbeta på mer nära håll med olika biblioteks- och utvecklingsfrågor, men även med personalfrågor. Att kunna jobba ihop i ett mindre team ser jag som en fördel för att kunna nå bra resultat. Arbetet ger mig också möjligheten att möta Kungsörs invånare och få direktkontakt, vilket blir intressant och spännande.

Vad finns det för planer för biblioteket och hur ser du på framtiden?

Det kommer att bli ett tätare samarbete mellan kommunbiblioteken i länet, med exempelvis en gemensam webb och gemensamt lånekort. I framtiden är förhoppningen att biblioteket ska kunna hålla meröppet och därmed kunna utöka bibliotekets öppettider och bredda bibliotekets innehåll. Biblioteket ska vara ett möjligheternas hus för alla invånare. Här ska man kunna läsa, studera, låna, lyssna på program, se utställningar och mötas från olika kulturer. Biblioteket innebär mycket mer än att bara låna böcker, det är en levande mötesplats som är öppen för alla, avslutar Ulf.

Vi önskar Ulf all lycka till, och hälsar honom varmt välkommen till Kungsörs kommun! 

 

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avvikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör


Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör
Mer om fakturering här