Publicerad

Miniature Kingdom invigdes med ministerbesök

Den 9 januari invigdes det som kallas för Miniature Kingdom i Kungsör. Vid invigningen deltog särskilt inbjudna från exempelvis kommunen, och både landsbygdsministern och landshövdingen fanns på plats.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och Västmanlands landshövdning Minoo Akhtarzand

Miniature Kingdom är en miniatyrtågvärld, en modelljärnväg med ett landskap inspirerat av Sverige. Arbetet med att bygga denna värld har pågått i flera år och den 9 januari var det dags för invigning av det som står klart, det vill säga Norrland och ner till Stockholm. Nästa del i projektet är Stockholm och Västmanland, och sedan fortsätter man att bygga resten av Sverige och Norden.

- Vi tycker från kommunens sida att det givetvis är jätteroligt att ett sådant här besöksmål tar form i Kungsör, säger kommunchef Classe Boström. Miniature Kingdom har alla möjligheter att bli en stor turistmagnet, något som kommer att gynna näringsidkare i Kungsör och hela regionen. Sedan är Miniature Kingdom också något skolorna kan dra nytta av i sin undervisning. Det finns många samarbetsområden och vi önskar alla som är engagerade i projektet stort lycka till.

På bilden syns landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och Västmanlands landshövdning Minoo Akhtarzand klippa banden vid invigningen.

Öppnar för allmänheten på lördag

Lördagen den 14 januari slår Miniature Kingdom upp portarna för allmänheten och därefter har man öppet helger klockan 11.00-17.00. Efter den 1 mars kommer man även att ha öppet på onsdagar klockan 11.00-17.00. 

  

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: