Publicerad

Isabella är en av Framtidens kvinnliga ledare

Chefsorganisationen Ledarna har utsett Isabella Piva Hultström, Hälso- och sjukvårdschef inom Kungsörs kommun, till en av kandidaterna i nomineringen Framtidens kvinnliga ledare.

Hon är en av de 75 unga chefer och ledare som valts ut när Sveriges chefsorganisation Ledarna rankar Framtidens kvinnliga ledare. Konkurrensen är tuff och tisdagen den 11 maj klockan 12 kan du följa nedräkningen via ett digitalt event som sänds här. Gemensamt för kvinnorna på listan är att de gör skillnad och visar på värdet av ett bra ledarskap.

Isabella Piva Hultström om nomineringen:

- Att bli nominerad till denna prestigefyllda lista tillsammans med så många duktiga kvinnliga ledare i Sverige är otroligt roligt. Som ledare har jag möjlighet att påverka medarbetares vardag, se dem växa och utvecklas. Samtidigt får jag vara med och driva förändring och utvecklas i mitt egna ledarskap och som person - vilket lyxigt uppdrag! I Kungsörs kommun ges man möjlighet och vill man växa, så får man. Här finns massor av erfarna ledare att inspireras av, inte minst min egen, jag är verkligen stolt över att få tillhöra en kommun i framkant. Jag ser med spänning fram emot 11 maj när hela listan avslöjas.

Socialchef Lena Dibbern:
- Det är en fantastiskt rolig nyhet att vi i socialförvaltningen i Kungsör har en av de 75 unga chefer och ledare som valts ut när Sveriges chefsorganisation Ledarna rankar Framtidens kvinnliga ledare. Förvaltningen står inför stora utmaningar i att möta den framtida utvecklingen och då känns det mycket bra med ett tydligt, modigt och engagerande ledarskap, något som både kommunen och Isabella står för och har som ledstjärna. De nominerade gör skillnad och visar på värdet av bra ledarskap vilket Isabella verkligen gjort under de två år hon varit anställd hos oss! Jag önskar Isabella lycka till och ska med spänning följa nedräkningen den 11/5.

Ordförande för socialnämnden Linda Söder-Jonsson (S):

- Jag är sjukt stolt över all vår personal och det fantastiska arbete man har presterat på alla plan; från administrativa rutiner för att säkerställa tryggheten för våra äldre, till det dagliga arbetet man utför med positiv attityd och stolthet över det man klarat tillsammans, trots enorm press, trötthet och omställningar under den här pandemin. Vi har stora utmaningar framför oss men med personer som Isabella att leda personalen i arbetet är jag trygg i att det är en utmaning vi klarar av att möta och gör det med framtidstro. 

Fakta om: Framtidens kvinnliga ledare

Med Framtidens kvinnliga ledare vill Ledarna vända upp och ned på föreställningen om ledarskapet som en manlig arena. De lyfter fram goda exempel och inspiratörer – moderna ledare. Cheferna på listan är inte bara goda förebilder för andra unga kvinnor, utan för alla som har en ledande position.

Syftet med utmärkelsen är att:

  • Belysa vikten av en jämställd chefsmarknad.
  • Lyfta fram framstående kvinnor som chefsförebilder.
  • Tydliggöra behovet av ett modernt ledarskap och av unga kvinnor på ledande befattningar.
  • Skapa en mötesplats för unga chefer som är kvinnor att inspirera och stötta varandra.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: