Publicerad

Vaccineringen mot covid-19 har påbörjats

I Kungsörs kommun har vaccinationsarbetet startat för de äldre på särskilt boende samt vårdpersonal och planeringen för fortsatt vaccination inom verksamheterna fortlöper.

Gun Torvang vaccineras av sjuksköterska Eva Olsson

Gun Torvang vaccineras mot covid-19 av sjuksköterska Eva Olsson

I Kungsör var Gun Torvang på äldreboendet Södergården, enhet Rönnen, först ut att bli vaccinerad av sjuksköterska Eva Olsson. Vid fråga "hur känns det?", svarade Gun: - Det kändes knappt alls.

Vaccinet erbjuds i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer i första hand de personer som har det allra största behovet av skydd mot allvarlig covid-19 sjukdom.

Det är Region Västmanland som ansvarar för vaccineringen, och mer information om vaccin mot covid-19 och hur vaccineringen kommer att gå till för alla målgrupper kan du läsa på 1177.se.

Fortsätt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Vaccinering är en del i kampen mot covid-19, och det är viktigt är att vi alla fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer:

  • Stanna hemma om du har symtom
  • Håll avstånd och undvik miljöer med trängsel
  • Tvätta händerna ofta
  • Begränsa nära kontakter
  • Undvik kollektivtrafik och arbeta hemifrån om du kan

Polisen varnar för telefonbedrägerier

Just nu utnyttjar bedragare att många vill vaccinera sig mot covid-19. Bedragarna kan till exempel säga att de vill boka in en vaccinationstid och kräva identifiering med bank-id. Det ska du absolut inte göra, lägg på luren direkt om du får den typen av samtal.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: