Publicerad

Det här gäller för besök inom äldreomsorgen

Kungsörs kommun följer särskilda rutiner för att möjliggöra säkra besök på våra äldreboenden. Det betyder att vissa särskilda regler fortfarande gäller. Tillsammans ser vi till att besöken sker på ett så säkert sätt som möjligt för att undvika att covid-19 kommer in på boendena i Kungsör.

Vad gäller vid ett besök?

  • Vi ser gärna att du som är anhörig kontaktar äldreboendet i god tid innan du kommer så att vi kan undvika att det vistas för många personer samtidigt i lokalerna.
  • Personal finns alltid tillgänglig för frågor och annat.
  • Alla besök sker i den egna bostaden eller utomhus, inga besök i allmänna utrymmen.
  • Det är tacksamt att ni kan hålla avstånd till varandra under besöket.
  • Vi erbjuder munskydd och visir till er – tänk på god handhygien före, under och efter besöket. Handsprit finns att tillgå i entrén.
  • Vänligen respektera allmänna rekommendationer och föreskrifter – för din anhöriga, andra brukare, personalens och din egen skull!

När ska du inte komma?

  • Om du har minsta symtom som kan tyda på covid-19 ska du inte besöka din närstående. Stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom eller om du känner dig hängig. Om du är osäker så ring och rådgör med boendeenheten du vill besöka.

Tack för visad förståelse!

Vi hoppas att du har förståelse för de begränsningar som vi behöver göra för att minska risken för smittspridning. När vi hjälps åt kan vi skapa bästa möjliga förutsättningar för att minimera riskerna samtidigt som vi skapar en meningsfull tillvaro på våra boenden.

Rutinerna gäller tills vidare med kan förändras snabbt

De säkra besöksrutinerna gäller tills vidare. Vi kommer följa utvecklingen noga. Ser vi tecken på smittspridning kan rutinerna komma att ändras.

Kontaktuppgifter Södergården

Södergården
Lärken 1: 076-5164571
Lärken 2: 076-5164572
Ängen A: 0227-600351
Ängen B: 0227-600342
Rönnen A: 0227-600340
Rönnen B: 0227-600388
Korttidsboendet Gläntan: 0227-600332

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: