Publicerad

Restriktioner för allmänna utrymmen på våra boenden

Det är viktigt att vi alla hjälps åt för att inte föra in smitta i våra boenden. Därför gäller det att alla följer regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer, bland annat att personer över 70 år inte ska träffa sina anhöriga eller andra personer och inte gå till affären för att handla. Om en boende på något av våra boenden ändå väljer att göra detta kan den personen inte vistas i boendets allmänna utrymmen utan personen får då bara vara i sin egen lägenhet under de kommande 14 dagarna.

Regeringen har beslutat att besöksförbud i äldreboenden gäller till sista juni för att förhindra att smitta kommer in i våra boenden där personer i riskgrupper bor. Den som behöver hjälp med att handla kan få den hjälpen via våra aktivitetssamordnare som finns tillgängliga på Misteln.

Att ta promenader utomhus är något vi rekommenderar men se då till att hålla social distans, det vill säga håll minst två meter till de personer du möter.

Allmän smittspridning råder i Kungsör. Det innebär att du riskerar att utsättas för smitta oavsett var du befinner dig i samhället. Inom våra verksamheter finns just nu tillfrisknande personer och endast begränsad smitta. Därför är det extra viktigt att fortsätta tänka på att ta personligt ansvar, hålla ut och hålla avstånd för att minska smittspridning. Fortsätt ta hand om dig och ta hand om varandra.

Vid ytterligare frågor kontakta enhetschefen på det boende där din anhöriga bor eller via kommunens växel 0227-60 00 00

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: