Publicerad

Kronprinsessparet på digitalt besök i Kungsör

Onsdagen den 26 maj träffade kommunstyrelsens ordförande Mikael Peterson (S), kronprinsessan Victoria och prins Daniel i ett digitalt möte. Det blev ett samtal med fokus på pandemins påverkan på Kungsör, men också om kommunens utveckling i stort.

Kommunalrådet Mikael Peterson hade ett engagerat samtal med kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Kronprinsessparet genomför digitala möten med kommunerna runt om i Sverige för att skapa sig en bild över hur pandemin påverkat landet och den 26 maj hade turen kommit till Kungsörs kommun.

Kronprinsessparet var väl pålästa och ställde nyfikna frågor om Kungsör.

– Vi pratade om hur pandemin har påverkat vår kommun och trots att vi klarat oss relativt bra under pandemin, så känner vi stor ödmjukhet inför omställningen som krävts i samhället och även tacksamhet till alla medarbetare som har gjort en fenomenal insats under pandemin, säger Mikael Peterson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Kronprinsessparet ställde frågor om framtidsutsikterna och Kungsörs utveckling. Samtalet berörde även hur vi som tillväxtkommun jobbar strukturerat och nära näringslivet och besöksnäringen. Vi pratade om vikten av utbildning, jobb, bostäder, vård och idrott för att kunna erbjuda medborgare i Kungsör livskvalitet.

– Deras engagemang för alla kommuner är fantastiskt och det var väldigt fint att få möjlighet att samtala om Kungsör och vår utveckling, säger Mikael Peterson.
Avslutningsvis så hälsades de varmt välkomna till kungariket Kungsör, när möjlighet ges efter pandemin.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: