Publicerad

Flera av kommunens verksamheter påverkas efter nya restriktioner

Kungsörs kommun följer restriktioner från regeringen och Folkhälsomyndigheten och anpassar verksamheterna för att förhindra smitta av covid-19 på bästa sätt. Här finns information om hur kommunens olika verksamheter påverkas. Nya eller förändrade åtgärder kan komma att införas snabbt och kungsor.se uppdateras kontinuerligt med aktuell information.

Rött utropstecken

Bibliotek

Biblioteket är stängt från och med måndag 21 december till den 10 januari. Från måndag den 11 januari har biblioteket öppet som vanligt igen, men begränsat antal besökare i lokalen till 10 personer.

Meröppet är igång. Ni som har skrivit på avtal för Meröppet kan alltså använda biblioteket på eget ansvar. Har du inte Meröppet, men vill skaffa? Ring och boka tid så kan du komma förbi och skriva på avtal. Kom ihåg att ta med dig legitimation. Du måste vara minst 18 år för att få tillgång till Meröppet.

Du kan fortfarande reservera böcker via bibliotekets hemsida. Biblioteket kan även plocka ihop böcker till dig. Sedan kan de möta dig utanför biblioteket och överlämna bokpåsen. Hör av dig till biblioteket för att komma överens om böcker och tid. Det går bra att återlämna dina böcker i inkastet vid entrén.

Telefontider 09.00 – 14.00 alla vardagar på 0227-60 02 10
Det går även bra att mejla biblioteket@kungsor.se

Badhus

Badhuset är stängt, minst fram till den 7 februari.

Träningsanläggningar

Idrottshallarna och ishallen är stängda, minst fram till den 7 februari, med undantag för barn födda 2005 och senare. För den åldersgruppen kan träningen börja igen även inomhus.

Utomhusanläggningar, till exempel konstgräset

Folkhälsomyndigheten har i dialog med Riksidrottsförbundet gett klartecken till idrottsrörelsen att fortsatt bedriva utomhusträning, under förutsättning att restriktionerna följs.

Lockmora friluftsgård

Lockmora friluftsgård är stängd, minst fram till den 7 februari.

Samlingslokaler

Under perioden med skärpta restriktioner så hyr vi inte ut fest- och samlingslokaler.

Fritidsgårdarna

Fritidsgårdarna fortsätter att hålla stängt minst fram till den 24 januari. Stängningen kan komma att förlängas. Under tiden som fritidsgårdarna är stängda fortsätter vi också med nattvandring, för att möta upp ungdomarna med vuxennärvaro ute i samhället.

Partiell distansundervisning för högstadiet

Kungsörs kommun övergår till partiell distansundervisning för högstadiet under vecka 4, 25–29 januari. Under vecka 2 och 3 hade årskurs 7-9 distansundervisning. Vi följer utvecklingen av smittläget och nytt beslut om undervisningsform tas vecka för vecka.

Musikskolan

Musikskolan ställer in all ensembleundervisning, minst fram till den 24 januari.

För alla gymnasieelever inom musikskolan erbjuds hemundervisning digitalt istället för instrumentalundervisning på plats, minst fram till den 24 januari.

Musikskolan har distansundervisning för eleverna i åk 7-9 under samma tid som distansundervisningen sker i grundskolan.

Instrumentalundervisningen för övriga elever, i åk 4–6, fortgår som vanligt då alla befinner sig på skolan och träffas dagligen för lektioner. Undervisningen sker med stort avstånd mellan elev och personal och handsprit finns.

Västra Mälardalens myndighetsförbund

Västra Mälardalens myndighetsförbund tar endast emot bokade besök. Vill du boka besök eller har några andra frågor når du Västra Mälardalens
myndighetsförbund på:
Telefon: 0589-67 02 00, 0227-67 02 00
E-post: miljo.bygg@vmmf.se


Tack för att du bidrar i arbetet att minska smittspridningen!

Mer information om skärpta nationella restriktioner

Regeringen beslutade den 18 december om ytterligare skärpta nationella restriktioner för att hejda smittspridningen.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30


Organisationsnr: 212000-2056
GLN: 7330619014321


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör

Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör

VAN-leverantör Evry

Tillgänglighet och dialog

Lättläst

English

Lämna synpunkt

Om webbplatsen

Translate this page: