Publicerad

Räddningstjänsten i sex kommuner går samman för att kunna möta framtiden

Den 1 januari 2021 kommer sex kommuner att driva räddningstjänstverksamheten i ett gemensamt kommunalförbund då Västra Mälardalens räddningstjänst och Mälardalens Brand- och räddningsförbund går samman.

Medlemskommunerna blir då: Arboga, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Surahammar och Västerås. Alla besluten är tagna i kommunernas fullmäktige och organisationen är nu förberedd för att starta verksamheten efter årsskiftet. Ett nytt namn för förbundet är under framtagande och kommer att vara klart under våren.

Onsdagen den 9 december undertecknades i Köping de sista avtalen för att slutföra den formella övergången av Kommunstyrelsernas ordförande i tre kommuner tillsammans med Direktionens ordförande.

-Tillsammans blir vi starka. Sex kommuner är nu överens om att gemensamt möta framtiden så att invånarna kan känna sig trygga, säger Mikael Peterson kommunstyrelsen ordförande, Kungsörs kommun.

-Äntligen är vi i mål. Nu har vi tillsammans skapat förutsättningar för att möta utmaningarna och skapa en framtidsinriktad räddningstjänst för våra invånare, säger Elizabeth Salomonsson kommunstyrelsen ordförande i Köpings kommun.

-Detta känns riktigt bra. Vi kommuner behöver en bra räddningstjänst. Att samarbeta i en räddningstjänstorganisation är en mycket positiv lösning för att våra invånare ska känna sig trygga, säger Jonna Lindman kommunstyrelsens ordförande, Arboga kommun.

-Vi är väldigt glada att kommunernas räddningstjänst nu förstärks med en kraftfull organisation som kan hantera nuvarande och framtida risker, säger Förbundsdirektionens ordförande, Solveig Nilsson, Västerås stad.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: