Publicerad

Det händer i Kungsör, Arboga och Köping under krisberedskapsveckan

Den 6-12 maj går krisberedskapsveckan av stapeln. Kampanjen ska få fler människor att förbereda sig inför en eventuell samhällskris. I Kungsör, Arboga och Köpings kommuner anordnas flera aktiviteter under veckan.

För tredje året i rad genomförs krisberedskapsveckan runt om i landet. Det är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, som är initiativtagare till veckan.

– Kampanjen handlar om att öka människors medvetande om samhällskriser. Om hur du kan förbereda dig för att hantera en kris, säger Andreas Ahlsén, som är säkerhetssamordnare för Kungsör och Arbogas kommuner.

– Kommunen har ett viktigt ansvar vid en samhällsstörning och våra resurser ska i första hand gå till de människor som är i störst behov av hjälp, till exempel äldre. Därför är det viktigt att alla som kan förbereder sig för att kunna klara sig själva en tid. På så sätt använder vi samhället resurser på bästa sätt.

Under krisberedskapsveckan anordnas det flera informationsaktiviteter i Kungsör, Arboga och Köping för allmänheten. Se mer i faktarutorna nedan.

Foto: Thomas Henrikson, MSB

Det här händer i Kungsör

Fredagen 10 maj, kl. 15-17, (utanför Coop) vid hörnet Drottninggatan och Tessingatan

Lär dig mer om hur du förbereder dig själv om vi drabbas av en samhällsstörning, hur man gör hjärtlungräddning, vad SMS-livräddare är och vad kommunen har för roll under och efter en kris i samhället. På plats finns säkerhetssamordnaren för Kungsörs kommun, Frivilliga resursgruppen, Civilförsvarsförbundet och SMS-livräddarna.

Måndag-lördag, 6-11 maj, Kungsör bibliotek

Besök oss på biblioteket och se vår utställning med böcker om krisberedskap.

Det här händer i Arboga

Måndag-lördag, 6-11 maj, Arboga stadsbibliotek

Besök oss på biblioteket och se vår utställning med böcker om krisberedskap.

Fredag 10 maj, kl. 15-17, Entrétorget i centrum (framför Willys och Ica)

Kom och ställ frågor om krisberedskap och få praktiska tips på vad du behöver ha i din krislåda. Få information om kommunens roll vi en kris. På plats finnsArboga kommuns säkerhetssamordnare, Civilförsvarsförbundet och Frivilliga Resursgruppen. Du kan även träffa SMS-livräddarna som pratar om hjärt- och lungräddning.

Lördag 11 maj, heldag, Entrétorget i centrum (framför Willys och Ica)

Frivilliga Resursgruppen, FRG, finns på plats för att bland annat berätta mer om hemberedskap, ge tips på vad du behöver ha i din krislåda och svara på dina frågor.

Det här händer i Köping

Måndag-lördag, 6-11 maj, Köping stadsbibliotek

Besök oss på biblioteket och se vår utställning med böcker om krisberedskap.

Broschyr om kris

Ladda ner MSB:s broschyr Om krisen eller kriget kommer. Den handlar om hur vi ska bli bättre förberedda på en samhällsstörning eller allvarliga kriser.

Se filmer om krisberedskap

Se MSB:s filmer med armbryterskan Heidi Andersson som visar enkla tips för hushållet inom områdena mat, vatten, värme och kommunikation samt hur du kan skydda dig mot brand.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056
GLN: 7330619014321


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör

Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör

VAN-leverantör Evry

Peppol: 0007:2120002056

Tillgänglighet och dialog

Lättläst

English

Lämna synpunkt

Om webbplatsen

Hantera ditt lösenord

Translate this page: