Publicerad

Flera fall av bedrägerier mot äldre

Sex fall av bedrägerier mot äldre har polisanmälts i kommunen under sommaren. Var gärna lite extra uppmärksam om du får ett oväntat samtal eller besök.

Bild på polis

I fem fall har bedragen ringt upp och sagt sig vara ett barnbarn eller en bekant som av misstag låst in värdesaker i sin bil. Bedragaren har sagt att han eller hon behöver låna pengar till låssmed och att en kompis kommer för att hämta pengarna.

I ett fall har en bedragare ringt på dörren och sagt att han eller hon har kommit för reparera en rollator.

Tyvärr handlar det om ligor som riktat in sig på att lura just äldre människor för att stjäla pengar. Liknande fall har rapporterats i Köping, Västerås och Eskilstuna.

Vad kan du tänka på?

  • Polisanmäl alltid om du blir utsatt för den här typen av brott. Om möjligt, spara telefonnumret som samtalet kom ifrån. Skriv gärna ner detaljer om hur bedragaren såg ut och var klädd.
  • Om du blir uppringd och känner dig osäker på om det verkligen är ditt barnbarn eller din bekanta - be att få ringa tillbaka. Leta själv rätt på telefonnumret till ditt barnbarn eller din bekanta och ring upp.
  • Utgå från att kommunen och till exempel fastighetsvärden meddelar dig på förhand om att de ska komma hem till dig. Om du får oväntat besök, be att få se personens legitimation och ring gärna till det företag personen säger sig komma ifrån för att kolla att uppgifterna stämmer.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avvikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör


Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör
Mer om fakturering här