Publicerad

Kungsörs nya kommunchef fokuserar på ledarskap

Det har nu gått en månad sedan Classe Boström, som ny kommunchef, steg in genom dörrarna i kommunhuset på Drottninggatan 34. Det är alltså hög tid att presentera kommunens högste tjänsteman.

Bild på Classe Boström, kommunchef

Classe Boström, kommunchef

Vi träffas en onsdagseftermiddag och Classe sätter sig ned redo för utfrågning.

Om vi börjar brett – berätta lite om vem du är!

- Jag bor i Strängnäs, och har så gjort i nästan hela mitt liv. Gift och med utflugna barn är jag nu fritidshusägare med allt vad det innebär. Och även om jobbet tar mycket tid är jag också en utpräglad föreningsmänniska som alltid varit engagerad inom idrotten, både med styrelseuppdrag men även ledarskapsutveckling och mental rådgivning.

Hur kan du bidra till Kungsörs utveckling?

- Det är en fråga som inte är jättelätt att svara på. En månad på jobbet är kort tid för att komma med heltäckande svar. Men – jag tänker att vi bygger ett samhälle med allt vad det innebär av service till invånarna. Att vi alla är en del av något större. Och att vi alltid kan bli bättre, utvecklas lite till. Och för att nå dit ser jag som min uppgift att leda ett långsiktigt arbete. Börja med att titta på hur det såg ut i Kungsör för fem år sedan, hur det ser ut idag och därefter planera hur vi vill att Kungsör ser ut om fem år. Och den resan vill jag göra tillsammans med alla medarbetare, politiker och Kungsörare.

Vad har du för bakgrund?

- Jag har i trettiofem år jobbat i offentlig verksamhet på olika chefsbefattningar. Först i Strängnäs kommun och senast i Trosa drygt tio år. Mina områden har varit kultur, fritid, teknik och service. Mitt intresse för ledarskap har hela tiden funnits i fokus både på jobbet och på fritiden.

En sista fråga innan vi skiljs år – vad väntar dig nu när intervjun är slut?

- Nu ska jag gå vidare och genomföra en anställningsintervju. Vi håller på att rekrytera en ny chef för vårt kommunala teknikbolag, KKTAB och det är dags att träffa en av de sökande till tjänsten. Det ska bli väldigt spännande.

Och med de orden är pratstunden slut och vi passar på att hälsa Classe välkommen till Kungsör och önska stort lycka till på nya jobbet!

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: