Publicerad

Kommunstyrelsen vill se ytterligare ett skolförslag

Vid kommunstyrelsens möte måndagen den 24 september beslutade ledamöterna att ett alternativt förslag till en ny skola för årskurs 4-6 och 7-9 ska tas fram. Förslaget ska tas fram av den andra arkitektbyrån som kommunen har ramavtal med; Sweco.

Kommunstyrelsen tillsätter också en styrgrupp som ska arbeta vidare med de två förslagen, det nya från Sweco och det första från AQ Arkitekter. Styrgruppen består av politiker och tjänstemän, och alla partier som har plats i kommunfullmäktige är representerade med sina respektive gruppledare. Måndagens beslut var alla ledamöter i kommunstyrelsen överens om.

Vid nästa sammanträde för kommunstyrelsen ska styrgruppen presentera en tidplan för det fortsatta arbetet med Kungsörs nya skola.

Bakgrund

Bakgrunden till måndagens beslut i kommunstyrelsen är att det första förslaget på ny skolbyggnad inte fick majoritet när ärendet fanns med på dagordningen på kommunstyrelsens möte för en månad sedan. Vid det mötet beslutades att man skulle diskutera frågan vidare. Resultatet av de diskussionerna blev alltså att ytterligare ett skolförslag ska arbetas fram.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avvikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör


Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör
Mer om fakturering här