Publicerad

Över fem års nedgång i arbetslöshet bland utrikesfödda fortsätter i Kungsör

Sedan december 2016 har arbetslösheten bland utrikesfödda i Kungsörs kommun minskat. I september fortsatte den utvecklingen.

Den senaste månadsstatistiken från Arbetsförmedlingen visar på en ytterligare nedgång i arbetslöshet bland utrikesfödda i Kungsörs kommun. En minskning med 5,9 procentenheter jämfört med samma period 2021. Därmed har de utrikeföddas arbetslöshet varit lägre än vid samma tidpunkt i fjol i över fem år i sträck. Sedan december 2016 har arbetslösheten bland utrikesfödda minskat från 44,2 till 23 procent.

Fortsatt positiv trend

Det är 18:e månaden i följd som arbetslösheten i Kungsör är lägre än den var under samma tidpunkt året innan. Sedan mars 2021 har arbetslösheten gått ner från 11,1 till 8,8 procent.

Även ungdomsarbetslösheten fortsätter sjunka

Precis som den totala arbetslösheten sjunker arbetslösheten bland unga. Ungdomsarbetslösheten är nu 12,1 procent i Kungsörs kommun, och har minskat med 2 procent jämfört med setptember 2021.

26 annonser om lediga jobb just nu

Just nu finns närmare 30 arbetsplatsannonser i Kungsörs kommun i Arbetsförmedlingens Platsbanken, motsvarande omkring 40 lediga jobb.

Kungsörs kommuns aktiva arbete för ökat antal individer med egen försörjning

I Kungsörs kommun jobbar många verksamheter för att fler ska ha möjlighet till en egen försörjning. Det finns fortfarande ett stort behov av mer engagemang i form av bland annat praktikplatser, åtgärdsanställningar med mera hos kommunala verksamheter och privata företag. Är du nyfiken och vill veta mer? Tveka inte att ta kontakt med oss! foretag@kungsor.se 0733-610147

Läs hela artikeln från Newsworthy här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: