Publicerad

Jobbspår kan vara vägen till ditt nya jobb

Ett jobbspår är en möjlighet för individer att kombinera praktik och studier. Kort förklarat är arbetsgivare med i urvalsprocessen av lämpliga kandidater och målet är ett arbete.

Ett jobbspår är individuellt upplagt efter varje företag och individ.

Kommande pensionsavgångar

Kungsörs Mekaniska Verkstad (KMV) är i behov av kompetens för att kunna fylla upp med personal inför bland annat kommande pensionsavgångar. De har ett behov av 6 personer inom de närmaste 2 åren och ska nu utse 2-3 personer som blir med i nästa utbildning.

Praktik kombinerat med studier

Under jobbspåret kombineras praktik med utbildningsinsatser kopplat till företagets kompetensbehov samt andra insatser som företaget bedömer att det finns ett behov av. Ett jobbspårs längd varierar beroende på individens förkunskaper.

Informationsträff med KMV på Thor Modéen teatern

Välkommen till informationsträff på Thor Modéen teatern torsdag den 28 oktober kl.14.00 -ca 16.00

På plats får du mer information från KMV, Arbetsförmedlingen och Kungsörs kommun.

För att anmäla dig kontakta: Ulrika.lindgren@kungsor.se
Välkommen!

Kungsörs Mekaniska Verkstad, specialister på borrning

Kungsörs Mekaniska Verkstad (KMV) är specialister på långhålsborrning, och kan betydligt mer än så. De är en komplett partner inom avancerad, mekanisk bearbetning för olika typer av industrier, hela vägen från råmaterial till färdig produkt. Förutom borrning erbjuder KMV även svarvning, fräsning, hening, riktning, slipning, värmebehandling och kromning. Du kan läsa mer om KMV här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (öppnas i nytt fönster)

Delar i utbildningen

Det som KMV letar efter hos de personer som ska jobba på företaget är ritningskunskap och mätkunskap, att förstå ritningskrav och förstå hur dom ska verifieras. Skärkunskap, dvs förståelse för olika materials egenskaper ur ett bearbetningsperspektiv.

Språket är viktigt, du behöver kunna tala, läsa och förstå instruktioner, oavsett om det berör produktion, rutiner eller säkerhet. Instruktionerna är på svenska.

Den sociala delen är viktig, och hela företaget blir en enda grupp där alla ingår. Idag arbetar 25 personer på företaget, de arbetar alla nära varandra. KMV söker personal som är engagerade, drivna och som vill utvecklas långsiktigt samt vara den del i KMV’s framtid. Det är viktigare med förståelsen för det tekniska sinnelag som behövs för arbetsuppgifterna än att ha ”rätt utbildning”.

Denna utbildning kräver hög närvaro av deltagarna. Företaget lägger ner mycket tid på att lära upp och utveckla deltagarna för att de efter utbildningen skall vara anställningsbara för företaget. Hög frånvaro eller lågt engagemang kommer resultera i att företaget avslutar utbildningen.

Har du frågor eller vill anmäla dig kontakta: Ulrika.lindgren@kungsor.se Välkommen!

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: