Publicerad

Rekordplacering för Kungsör i nationell ranking av företagsklimatet

I den årliga rankingen över Sveriges kommuners lokala företagsklimat placerar sig Kungsörs kommun på plats 45

Kungsör har de senaste fem åren klättrat i Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Nu får kommunen sina högsta poäng någonsin och placerar sig som nummer 45 av landets 290 kommuner.

Kungsör klättrar sedan 2016

Varje år rankar Svenskt Näringsliv företagsklimatet i Sveriges kommuner. Kungsör klättrar i rankingen sedan 2016, och 2020 var kommunen på plats 52 av landets 290 kommuner.

Nu står det klart att kommunen klättrar ytterligare , och är i 2021 års ranking på plats 45

- Vi är väldigt glada och stolta över resultatet, och att företagen upplever att de verkar i ett gott näringslivsklimat. Nu gäller det att vara uthållig i det framtida arbetet. Säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Peterson

Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. Högst ranking får kommunen i kategorierna ” Vägnät, tåg- och flyg”, ”Kommunala tjänstemäns attityder” samt ”Information till företag”
Kungsörs kommun förbättrar sitt resultat särskilt mycket i kategorierna ”Tjänstemännens attityder” och ”Tillgång till relevant kompetens”

- Ett starkt näringsliv har positiva effekter på den kommunala verksamhetens möjligheter att åstadkomma en bra välfärd i Kungsörs kommun. Det är också viktigt komma ihåg att det är vad vi gör som är det viktiga, inte var vi hamnar i rankingen men förhoppningsvis så hänger det ihop. Säger Claes-Urban Boström, kommundirektör

- Vi har fantastiska företag och företagare i vår kommun och nu har vi fått vårt bästa resultat någonsin. Vi kommer fortsätta att utveckla kommunens företagsklimat tillsammans med näringslivet, och kan föreslå politiken att besluta om ett nytt mål. Berättar näringslivschef Ida-Maria Rydberg

Ett positivt näringslivsklimat byggs från flera av kommunens verksamheter

Den kommunala vuxenutbildningen i Kungsör jobbar nära näringslivet och skapar utbildningar efter företagens behov, Myndighetsförbundet och kommunens tekniska bolag har lagt ner ett stort och fokuserat jobb under de senaste åren för att skapa bra bemötande med lokala företag och hålla en hög servicegrad.

Vill du läsa mer?

Du är säkert nyfiken nu och vill läsa mer. Kika in på foretagsklimat.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där hittar du information om Kungsörs enkätsvar och rankingplacering, och förstås kan du även läsa om undersökningen totalt sett samt fördjupa dig i hur det gått för alla landets 290 kommuner.

Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss!

Ida-Maria Rydberg, näringslivschef i Kungsör

0733-610147

ida-maria.rydberg@kungsor.se

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: