Publicerad

Blir snart arbetslös – vad ska jag tänka på nu?

Uppsägningar och varsel präglar flera branscher och arbetslösheten stiger i Sverige, såväl som i Kungsör. Samtidigt har vissa branscher stort behov av att anställa.

AF Malmö

Bild från Arbetsförmedlingens webbplats

Har du ett tekniskt intresse och är redo att vidareutbilda dig kan det finnas jobb inom teknikbranschen. Det gäller att lyfta blicken och bryta mönster. Din kunskap kan vara värdefull på fler arbetsplatser än vad du tror.

Öka chanserna att hitta nytt jobb

– Arbetsmarknaden står inte still. Det råder till exempel brist på tillfällig arbetskraft inom vården, säger Charlotte Lindman, jobbsökarexpert hos Arbetsförmedlingen.

Charlotte Lindman har lång erfarenhet av att stötta och coacha både nykomlingar på arbetsmarknaden och rutinerade arbetstagare som plötsligt förlorat jobbet. Hennes främsta tips är att stanna upp och göra saker i rätt ordning – för att öka chanserna att hitta ett nytt jobb.

Arbetsförmedlingens webb är full av möjligheter

På Arbetsförmedlingens webb finns svar på de vanligaste frågorna som Charlotte får och har fått de senaste månaderna. Nedan ser du ett exempel på fråga.

"Jag är varslad, vad gör jag?"

Charlottes tips: “Börja gärna söka jobb och dra i dina kontakter så snart som möjligt. Vänta inte med jobbsökandet till ditt första planeringssamtal, då riskerar du missa flera jobbmöjligheter under tiden och kan även tappa fart och motivation. Tänk på att fem riktigt genomarbetade jobbansökningar är bättre än 100 hastigt ihopskrivna.”

Kanske är du också intresserad av


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: