Publicerad

Omställning med omtanke hos Packing AB i Kungsör

Packing AB i Kungsör ställde om sin verksamhet och tillverkar skyddsvisir för vården. Tack vare det har vårdpersonal i Kungsör personliga skyddsvisir.

Kenneth Pettersson och Ronny Berglund

PackingSkyddsvisir

Tillverkning av skyddsvisir hos Packing AB

Packing tillverkar sedan en tid skyddsvisir för vården, och har levererat till vård och omsorg i Kungsör. Samtalen mellan vård och omsorg och Packing började i mars och nu har Arbetsmiljöverket och Rise (Research Institutes of Sweden) godkänt visiren.

- Vi såg frågan från kommunen, om någon verksamhet hade möjlighet att ställa om sin produktion och tillverka skyddsmaterial till vården. Vi svarade direkt att vi kan ställa om. Säger Ronny Berglund, Vd på Packing AB

Från förpackning och logistik till godkända visir

Till vardags är Packing tjänsteleverantör inom sortering, montering, förpackning och logistik. Och när pandemin var ett faktum insåg de att de skulle komma att behöva ställa om när deras ordrar minskar, det var läge att tänka nytt.

- Vi gjorde tidigt en utredning internt och tittade på hur vi skulle kunna stötta upp för vården. I vårt företag finns sjukvårdsutbildad personal, som kan bemanna i vården om det behövs. Vi såg också att delar av verksamheten och produktionen kunde växlas om för tillverkning av skyddsvisir till vården.

Med ett tidigare framtaget och godkänt skyddsvisir som inspiration utvecklade Packing en modell. Packings visir är exempelvis större.

- Eftersom Covid-19 är en droppsmitta vilket innebär att smittan sprids bland annat via hostningar och nysningar. Därför känns det extra viktigt med visir. Säger vård- och omsorgschef Kenneth Pettersson

Monteringshjälp hos andra Kungsörsföretag

Det är god åtgång på visiren, och nu har Packing fått beställningar även från annat håll. Det innebär att de behövt utöka personalstyrkan. Packing frågade Kungsörsföretagen om det fanns de som nu i dessa tider har tid att hjälpa till med montering av visir. JEMP Guld i Kungsör har nedgång i sin egen försäljning och stöttar nu Packing med visir-montering.

Kungsör har skyddsutrustning och beredskap

- Vi använder visir i allt omvårdsnära arbete för alla brukare. Vid misstänkt smitta använder vi förstås fullt skydd såsom munskydd, långärmade förkläden, handskar och så vidare. Vi följer statliga myndigheters rekommendationer. Vi har valt att ta rekommendationerna ett steg längre. Därför har varje medarbetare fått ett personligt visir. Detta hade inte varit möjligt om inte Packing ställt om produktionen berättar Kenneth.

Vård och omsorg i Kungsör har gott om all skyddsutrustning och en fortsatt hög åtgång, så kontinuerliga beställningar behövs. Det kräver idogt arbete dygnet runt för att få igenom beställningar.

- Vi har också parallellt infört att medarbetare inom hemtjänst har med sig handsprit och ytdesinfektion ute på sitt pass och inte bara på kontoret berättar Kenneth.

Behov av sjukvårdsmaterial

  • Har ditt företag möjlighet att ställa om, för exempelvis tillverkning av förkläden eller långärmade förkläden? Kontakta vård- och omsorgschef Kenneth Pettersson:
    kenneth.pettersson@kungsor.se

Anpassa för vården

Fler företag har ställt om sin verksamhet, eller växlat bransch och nyttjat sin kompetens inom vården.


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: