Publicerad

Vårens finalfrukost i Kungsör

talare_frukost

Programdeltagare vid Företagsfrukosten 17 maj 2019

Ett gediget program och fullt hus på Företagsfrukost hos Ljungs Goa 17 maj

Ida-Maria Rydberg och Mikael Peterson

Runt 50 företagare var på plats i Uknö hos Ljungs Goa under fredagens frukost för näringslivet. Det härliga sorlet av samtalande företagare spred sig snabbt i lokalen och kl 8.00 hälsade kommunalråd Mikael Peterson godmorgon och välkomna.

Anna Holmström

Frukostsponsor och Stora Näringslivsdagen

Denna morgon hade vi en frukostsponsor, Handelskammaren Mälardalen. Frukostsponsorn bjuder på frukosten och har en längre punkt i programmet. Handelskammarens Anna Holmström berättade om deras nya region som numera innefattar Västmanland, Örebro län, Eskilstuna och Strängnäs. Anna tipsade oss att boka biljett till femårsjubilerande Stora Näringslivsdagen 24 september, och morgonen till ära släppte hon nyheten att en av årets talare är Ubers marknadschef för Norden, Monika Werthén från Kungsör.

Vill du och ditt företag vara frukostsponsor på en företagsfrukost? Ta kontakt med näringslivsenheten i Kungsör.

Classe Boström

Fokus framåt, tillväxt i Kungsör

Classe Boström, kommundirektör i Kungsörs kommun berättade om de utmaningar vi står inför tillsammans, bland annat vad det gäller kompetensförsörjningen och arbetslösheten. Fler invånare och sänkt arbetslöshet skulle skapa ännu större möjligheter för Kungsör!

 

Simona Hef

Nyföretagarcentrum och nya besöksmål

I programmet träffade vi också Simona Hef från Nyföretagarcentrum. Simona tipsade om att vi alla är ambassadörer för företagande och entrprenörskap. Du som har en idé och är intresserad av att starta upp företag, ska inte vänta utan bums boka in en tid med nyföretagsrådgivaren

Carina och Kjell från Melbo Gård Bed&box berättade om sin verksamhet där du kan hyra box till hästen och själv bo i deras lilla gårdshus som är ett gammalt sädesmagasin.

Vi fick också stifta bekantskap med Victoria och Cornelia som driver nystartade "Villa Wingarhed", samt Gunneli Fallmark från "Egen Kraft" vid Hjärtegården.

Tänk på miljön och säkerheten

Denna morgon träffade vi också Säkerhetssamordnare Andreas Ahlsén och Energi- och klimatrådgivare Evelina Nordström. Andreas jobbar med brottsförebyggande för Kungsör och Arboga, han vill gärna ha kontakt med er företagare när det gäller era säkerhetsfrågor.

Evelina Nordström berätttade att hon arrangerar Solcellssafar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.i i Kungsör onsdag 22 maj. Hon passade också på att tipsa företagen att ta kontakt med henne om de är intresserade av att sänka sin energiförbrukning.

Värdskapsutbildning och nu är det öppet för skapande hos Maker Space

Johanna Ericsson från Västra Mälardalen i Samverkan (ViS) berättade om den pågående värdskapsutbildningen på vastramalardalen.se. Du och dina kollegor och medarbetare kan nu diplomera er som Västra Mälardalen-värdar genom att utföra värdskapsutbildningen. Till hösten arrangeras VM-festen igen, Västra Mälardalens egen företagsgala. Nominering till priskategorierna är öppen på vastramalardalen.se. 

Stefan Aurusell är sist ut i programmet den 17 maj. Stefan och hans kollegor har startat upp Maker Space Västra Mälardalen. Här finns utrymme för skapande, en mötesplats för dig som vill mecka. En god relation till de lokala företagen kommer vara en förutsättning för Maker Space.

Tack för en underbar fredagsmorgon!

Det blev minst sagt en gyllene våravslutning hos smultronstället Ljungs Goa.

Stort tack till alla inblandade! Nästa frukost har vi i augusti.

 

Chans att vara Frukostsponsor

Morgonens frukostsponsor bjuder på frukosten och får marknadsföras tillsammans med oss inför företagsfrukosten. Frukostsponsorn får även en längre intervju i programmet. För mer information och bokning kontakta näringslivsenheten i Kungsör
0733-610147
foretag@kungsor.se

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: