Publicerad

Kungsörs bästa placering i företagsrankingen på över 10 år

Svenskt Näringsliv har tagit pulsen på det lokala företagsklimatet, och Kungsör klättrar 68 placeringar i årets ranking.

Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag. 2018 års ranking utgörs till två tredjedelar av enkätsvar från företagare. I den sista tredjedelen väger Svenskt Näringsliv även in statistiska faktorer från SCB och UC.

Med siktet inställt ännu högre

Nu är Kungsör på plats 197 i rankingen över Sveriges 290 kommuner. Det är en ökning med 68 placeringar, vilket är mycket glädjande men i Kungsör är vi långt ifrån nöjda.

- Vi tar i år ett stort kliv framåt. Vi är ändå inte nöjda utan kommer jobba oförtrutet vidare tills vi först är topp 100, och sen ska vi ta ett nytt mål. Säger kommundirektör Claes-Urban Boström

- Det är otroligt glädjande. Hårt arbete lönar sig. Vi har en gemensam näringslivsstrategi Västra Mälardalen och en näringslivsutvecklare som lokalt jobbar på ett positivt och framåtsträvande sätt. Säger den politiska ledningen i Kungsör

Det nära samarbetet mellan kommunen och företagen är avgörande för ett starkt näringslivsklimat. Företagaren i Kungsör ska känna att kommunen är nära och mötet lättillgängligt.

Vill du läsa mer?

Du är säkert nyfiken nu, och vill du läsa mer kika in på foretagsklimat.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där hittar du information om Kungsörs enkätsvar och rankingplacering, men förstås kan du även läsa om undersökningen totalt sett samt fördjupa dig hur det gått för andra kommuner.

Du är alltid välkommen att kontakta oss!

Ida-Maria Rydberg, Näringslivsutvecklare i Kungsör

07336101147

ida-maria.rydberg@kungsor.se

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: