Publicerad

Företagsfrukost med valtema

Våning 3 i kommunhuset blev snart välfylld när Kungsörs kommun och Företagarna i Kungsör idag bjöd in till frukost och ett unikt tillfälle att få inblick i politiken inför höstens kommunval. Företagare och flera intressenter slöt upp för att nätverka, lyssna och ställa frågor till kommunens politiker.

På plats fanns kommundirektör Claes-Urban Boström och kommunens näringslivsutvecklare Ida-Maria Rydberg som inledde med att berätta kort om läget i kommunen. Glädjande är att Kungsör går framåt på alla punkter i mätningar kring näringslivet. Dialogen mellan näringsliv och kommunen är oerhört viktig och det arbetas vidare med upplevelsen av kommunens stöd till företagarna. Bland annat görs kontinuerliga företagsbesök för att fånga upp tankar, se hur företagen jobbar och uppleva det fina arbete och kompetenser som finns i Kungsör. Samverkan sker också med grannkommunerna Köping och Arboga och en gemensam näringslivsstrategi går upp i kommunstyrelsen i Kungsör nu på måndag.

Jan-Erik ”Nanne” Jansson, ordförande för Företagarna, överraskade med att avslöja vinnaren av Årets Företagare i Kungsör (!) exklusivt för deltagarna på dagens frukost. Den officiella prisutdelningen sker på Allsången vid Ekudden den 16 juni. Från Företagarna tipsas också om att deras träffar är öppna för alla, oavsett om du är medlem eller ej.

Speciellt inbjudna till dagens frukost var lokala politiker som fick presentera sig själva och sitt respektive partis ståndpunkter. På plats fanns Mikael Peterson S, Gunilla Wolinder L, Christer Henkriksson V, Stellan Lund M, Madelene Fager C, Roland Jansson SD och Kerstin Åkesson MP.

Angelägna och intressanta ämnen togs upp där politikerna bland annat pratade om samarbete mellan näringsliv och skola, rekrytering, hitta möjligheter att tillvarata kompetens, praktik och samverkan. Vi fick diskussioner kring intresse för yrkeslinjer och lärlingssystem och hur näringslivet skulle kunna stötta och fånga upp de barn som har mer praktiska kompetenser. Till hösten kan nämnas att prao återigen blir obligatoriskt i Kungsörs kommun, för årskurs 8 och 9. Det samtalades också om kultur- och musikliv, boendemiljö, närhet till natur och mycket mer.

Datum att lägga på minnet framöver:

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: