Publicerad

Företagsfrukosten gästade Thule Möbler

Idag den 26 april anordnades årets andra företagsfrukost i Kungsör. Den här gången var vi på Thule Möbler och passade på att testa ett nytt grepp där våra inbjudna gäster blev intervjuade i en soffa.

Först ut i soffan var Niklas Nelson från Företagarna och Claes-Urban Boström, Kungsörs kommun, som berättade lite om vad som är på gång. Båda ville tipsa om Företagsservice som är en mötesplats där du som företagare kan träffa olika funktioner inom kommun, kommunala bolag och förbund, med flera samlade på ett ställe. Här kan du få svar på flera av dina frågor under ett och samma tillfälle.  Nästa företagsservice är den 13 juni. Niklas tipsade oss även om Företagarnas grillkväll den 1 juni, som brukar vara uppskattad, anmälan är öppen även för dem som inte är medlemmar i Företagarna i Kungsör.

Bilden föreställer en situation på Företagsfrukost på Thulemöbler april 2018

Roberth Persson -månadens förebild

Sedan hade vi äran att vara med när Västra Mälardalen i samverkan genom sin representant Mikael Bohman delade ut utmärkelsen månadens förebild i Västra Mälardalen till Roberth Persson, från Perssons delikatesshandel. Med stort engagemang har Roberth fått marknader i hela Västra Mälardalen att blomma - grattis!

Mikael tipsade oss om Näringslivskväll den 23 maj, där samlas näringslivet från hela Västra Mälardalen och kommunerna.

Marco Crantz kontorschef på Handelsbanken Kungsör var näst ut att presentera sig, han har varit några månader i Kungsör och låter oss veta att banken även fortsättningsvis kommer satsa lokalt.

Ida-Maria Rydberg, näringslivsutvecklare i Kungsör guidar oss igenom företagsfrukosten och berättar om Yrkesrådet samt vikten av att företagare låter meddela vilka kompetensbehov som finns. I Yrkesrådet sitter företrädare för företag, kommuner och utbildningsanordnarna.

Handelskammarens Johanna Ling berättar om Stora Näringslivsdagen som är den 1 oktober. Årets tema är Global utsikt och en av föredragshållarna kommer att vara Carl Bildt. Johanna låter även lotta ut en biljett till den stora näringslivsdagen till en av de föranmälda deltagarna på frukosten. Vi säger stort grattis till: Lena Mellberg som vinner biljetten!

Karin Berggren från Företagarna reder ut lite om GDPR för oss.

Viktigt att tänka på:

  • Ha en förteckning som beskriver hur ditt företag hanterar personuppgifter.
  • Beskriv vad ni gör med personuppgifterna inom företaget.
  • Vilket ändamål och syfte det finns för att ha dem.
  • Hur länge ni tänker spara personuppgifterna.
  • Tänk även på att när ni samlar in personuppgifter, så måste ni tala om att ni gör det, och vad ni tänker använda dem till.
  • Detta och mycket mer fick vi veta av Karin, mer information finns på foretagarna.se samt datainspektionens hemsida.
  • På sidan Verksamt.se finns en guide som kan vara till hjälp.

Vi riktar ett stort tack till Thule Möbler som lånade ut sin lokal till denna företagsfrukost. Inramningen kunde inte varit bättre och vi fick alla chans att provsitta i någon utav Thules möbler. 

På gång härnäst:

  • Bredbandslunch på Bagarn's brödbod torsdag den 3 maj kl. 11.00-13.00
  • Valfrukost i Kommunhuset den 31 maj kl. 8.00-9.00

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avvikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör


Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör
Mer om fakturering här