Publicerad

Ida-Maria Rydberg ny näringslivsutvecklare

Kommunen har anställt en ny näringslivsutvecklare, Ida-Maria Rydberg. Hon arbetar idag på Handelskammaren Mälardalen och kommer att börja på sin nya tjänst i Kungsör i september.

Bild på Ida-Maria Rydberg

Ida-Maria Rydberg.

- Jag är väldigt glad över att vi lyckats få hit Ida-Maria. Hon är mycket kunnig och respekterad av företagen i regionen och det ska bli fantastiskt roligt att få jobba tillsammans med henne för att få till en bra näringslivsutveckling i vår kommun, säger kommunchef Claes-Urban Boström.

Vill få företag att trivas och växa

Handelskammaren Mälardalen är en privat näringslivsorganisation som ägs och styrs av medlemsföretagen i Västmanlands och Örebro län. Där har Ida-Maria Rydberg arbetat nära medlemsföretagen med aktiviteter, mötesplatser och kommunikation. Sedan årsskiftet har hon också kartlagt företagens kompetensbehov i ett kompetensförsörjningsprojekt.

Ida-Maria har en vision om att företagen ska vilja finnas och växa i Kungsör. Hon vill vara med och se till att företag etablerar sig i kommunen och är övertygad om att Kungsör ska klättra i företagsrankingen.

Ser positivt på samverkan

-Jag tycker otroligt mycket om Västra Mälardalen och har bara sett fina sidor av Kungsör. Dessutom finns den fantastiska känslan av att det är en kommun som är på gång och utvecklas, säger hon.

Ida-Maria ser positivt på det ökade samarbetet mellan kommunerna i Västra Mälardalen och tycker att det är en väldigt intressant satsning.

-Det finns mycket vi kan göra tillsammans för näringslivet i hela regionen, säger hon.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: