Publicerad

Torgkiosken blir café med servering

Lena inreder med temat Route 66

Just nu råder liv och rörelse inne i Torgkiosken på Stortorget i Kungsör. Den nya hyresgästen håller på att rusta lokalen för den verksamhet som öppnar inom kort. Det är Lenas Torgcafé & Mat AB som flyttar in för att driva café med servering av bland annat glass, kaffe, fikabröd, korv, hamburgare och husmanskost.

Lena Lund som bor i Kungsör, har haft företag sedan 2000-talet och har lång erfarenhet av café (har drivit café på Bleckis), ser nu fram emot att öppna på torget.

– Många ser ett behov av att få ett mer levande centrum i Kungsör och där tror jag vår verksamhet kan vara med och bidra. Vi behöver vara ca 6–8 personer som jobbar i nya verksamheten, så vi ser ett behov av att anställa personal, fortsätter Lena Lund.

Renoveringen och rustningen av lokalen och de offentliga toaletterna har tagit tid, men snart är det dags för caféet att öppna och välkomna kunderna. Öppettiderna blir inledningsvis mellan klockan 9–18 alla dagar i veckan, för både caféet och de offentliga toaletterna.

– Nu längtar vi bara efter att få komma i gång och öppna 18 juni. Vi hälsar alla varmt välkomna då, säger Lena avslutningsvis.

Näringslivschef Ida-Maria Rydberg. Foto: Anna Eriksson

Näringslivschef Ida-Maria Rydberg säger:

– Vi har under en längre tid fått frågor om vad som händer med kiosken på torget, och efter att den renoverats kan nu hyresgästen flytta in. Det har de senaste åren kommit in många önskningar om ett centralt café i Kungsör, och Lenas Torgcafé blir verkligen det. Bra också med offentliga toaletter i centrum, även det har varit efterfrågat. Kungsörs kommun fortsätter skapa mötesplatser runt om i vår lilla stad.Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: