Publicerad

Kungsörs dricksvatten får hedersomnämnande

Har du Kungsörsvatten i kranarna hemma? Grattis, du har ett av Sveriges godaste kranvatten! I oktober tilldelades Kungsör ett hedersomnämnande i Kranvattentävlingen 2020.

Kranvattenävlingen utser Sveriges godaste kranvatten och anordnas av branchorganisationen Svenskt Vatten var 5:e år. En kunnig jury med sommelierer och vinkännare smakar och bedömer kranvattnet i ett flertal regionfinaler och därefter riksfinal. Under tävlingen utses även det godaste kranvattnet i Götaland, Svealand och Norrland.

Svealands godaste kranvatten avgjordes i oktober, då nio mellansvenska kommuner ställdes mot varandra i ett stort smaktest. Nacka och Strängnäs blev vinnare och gick därmed också vidare till riksfinalen i november.

Kungsör fick, som enda kommun i Västmanland, ett hedersomnämnande. Juryns motivering: ”balanserat med kristallklar feeling!

Christian Roos, VA-ingenjör vid Kungsörs Vatten, var på plats när Svealands godaste kranvatten utsågs och tog emot juryns hedersomnämnande med glädje:
- Kungsör har lyckan att ha ett väldigt rent och gott dricksvatten av hög kvalitet och god kvantitet. Vi ska vara stolta över vårt dricksvatten!

Diplom med hedersomnämnande till Kungsörs kommun i Kranvattentävlingen 2020

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avvikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör


Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör
Mer om fakturering här