Publicerad

Varning för bedrägerier mot äldre

Det har skett ett antal bedrägerier riktat mot äldre personer i Kungsörs kommun. Var gärna lite extra uppmärksam om du får ett oväntat samtal eller besök.

- Vi har bekräftade fall av bedrägeri i Kungsör, säger Andreas Ahlsén, kommunens säkerhetssamordnare. Han fortsätter;

-Tillvägagångssättet har varit att man kontaktar äldre personer både direkt vid dörren, men även via telefon. Man påstår sig vara från bostadsbolaget eller att man är där på uppdrag av fastighetsägaren och att de ska utföra arbete i bostaden. För detta vill de att man betalar en mindre summa pengar med kort direkt på plats.

Tidigare erfarenhet visar att gärningspersonerna brukar röra sig mellan städer eller orter och genomför ett antal snabba bedrägeriförsök, innan de efter relativt kort tid åker vidare till nästa ort.

Information från Kungsörs Fastighets AB
Det har kommit till vår kännedom att personer/företag kontaktar hyresgäster och säger att de kommer på uppdrag från fastighetsägaren och att de ska utföra arbete i bostaden. Vi vill understryka att KFAB:s personal och de entreprenörer som vi anlitar ska alltid kunna visa upp företagslegitimation. Vi har också som rutin att i förväg avisera alla besök i lägenheten.

Några konkreta råd för att undvika att bli lurad:

  • Släpp inte in okända personer i din bostad.
  • Kontrollera alltid med de officiella källorna om du oväntat blir kontaktad av någon myndighet eller organisation. Stämmer det verkligen att du ska få besök av till exempel en hantverkare?
  • Lämna aldrig ut kort eller koder till okända personer som tar kontakt med dig och erbjuder olika tjänster.
  • Betala aldrig på plats hemma.

Om du misstänker något brottsligt ska du alltid kontakta Polisen.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: