Publicerad

Nu är vi kranmärkta

På kommunen tar vi ställning för en bättre miljö och serverar och dricker vårt goda Kungsörsvatten, färskt och nyttigt, direkt från kranen istället för att välja förpackat flaskvatten.

Kranmärkt

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning av Svenskt Vatten, för verksamheter som väljer kranvatten och innebär kort och gott att vi inte ska köpa in förpackat vatten till de aktiviteter vi anordnar, exempelvis vid utbildningar, möten och konferenser. 

Ur såväl ekonomisk som miljömässig synpunkt väljer vi att inte köpa in vatten när vattnet vi har i våra kranar är av så god kvalitet och smakar bra. Dessutom kostar en liter kranvatten i Kungsör bara 1,92 öre, ett pris som inget flaskvatten kan slå.

Korta fakta om kranvatten

Kranvatten är mer ekonomiskt

Lokalproducerat färskt vatten levererat direkt till din kran är cirka 250 gånger billigare än en flaska vatten i butik. Kostnaden är räknad på det billigaste literpriset, köpt i en vanlig mataffär.

Kranvatten har hög kvalitet

Kranvatten är ett av våra mest kontrollerade livsmedel. Kvaliteten är hög och uppfyller Livsmedelsverket krav. 

Kranvatten är mindre miljö- och energikrävande än förpackat vatten

Förpackat vatten kräver tillverkning och tunga transporter och orsakar onödiga utsläpp och avfall. Kranvatten är alltid lokalproducerat och distribueras i ledningar, vilket är mycket energisnålt. Att producera och leverera en liter förpackat vatten kräver minst 300 gånger mer energi än att tappa upp en liter vatten från kranen.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: