Publicerad

Bygget av det nya äldreboendet har startat

Onsdagen den 18 januari togs det första spadtaget till Kungsörs nya äldreboende. Och trots en gråmulen himmel och kyla var det många som hade letat sig ner till området vid Södergården för att vara med vid startskottet av bygget.

Marie Norin Junttila kör en grävskopa.

Marie Norin Junttila grävde den första skopan.

Invigningsceremonin hölls av kommunstyrelsens ordförande Pelle Strengbom och socialnämndens ordförande Marie Norin Junttila. Representanter från byggföretaget Tuna Entreprenad var också på plats. Med hjälp av en grävmaskin tog Marie Norin Junttila en rejäl första skopa av jorden.

- Vi är otroligt glada för att arbetet har satt igång, sa Marie. Det har varit en lång väg hit och vi är så nöjda att vi nu kan börja bygga.

Tjugo nya platser och grön utemiljö

Det nya äldreboendet byggs i anslutning till Södergården och kommer att utöka verksamheten med tjugo nya platser. Varje lägenhet kommer att ligga på markplan och vara 35m² stor. Precis som Södergården, så riktar sig boendet till personer som har ett stort omvårdnadsbehov.

Förutom ett nytt äldreboende ska även utemiljön göras iordning och innehålla sittplatser, upphöjda odlingslådor, olika växter, träningsredskap och en promenadslinga. När de nya lägenheterna är byggda kommer de att användas för frigöra ytor så att Södergårdens befintliga lokaler kan renoveras. Därefter kommer de nya platserna att användas permanent. Det nya äldreboendet beräknas vara färdigt för inflyttning i slutet av 2017 eller i början av 2018.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: