Publicerad 18 augusti kl.13.38

Viktigt med säker trafikmiljö vid skolbyggnadsområdet

Nu när arbetet med att bygga Kungsörs nya skola är igång med full intensitet finns flera saker att tänka på. En av de viktigaste är att vi har en säker trafiksituation i området. Trafik till och från bygget ska samsas med bland annat elever och övriga som behöver ta sig till skola, matsal och sporthall.

Byggområdet är avspärrat – men närliggande gata och gång- och cykelbana används

Själva området där skolan ska byggas är inhägnat och avstängt för alla obehöriga. Men i anslutning till byggarbetsplatsen går både en gata (Kaplansgatan) och en gång- och cykelväg som binder ihop gamla Kung Karls skola (med matsal, slöjd- och andra lektionssalar), och Västerskolan samt sporthallen.

För att alla ska kunna ta sig fram på ett säkert sätt finns skyltar som visar var man ska gå och cykla. Övergångsstället är uppmärkt med tydliga skyltar.

- Vi vill uppmana alla att vara extra uppmärksamma och följa skyltningen och hastighetsbegränsningar då man rör sig i området! Tänk på att det är stora byggfordon som åker till och från arbetsplatsen, säger fastighetschef Maria Stridfeldt.

Ont om parkeringsplatser vid sporthallen

De personer som jobbar på byggarbetsplatsen använder parkeringen i anslutning till sporthallen för sina bilar. Det betyder att allmänheten i första hand hänvisas till andra parkeringar i närområdet. Detta gäller främst vardagar mellan klockan 06.30 och 16.30. Under helgerna är sporthallens parkering tillgänglig för alla besökare.

Mer information

Har du frågor och funderingar är du välkommen att vända dig till fastighetschef Maria Stridfeldt, e-post; maria.stridfeldt@kungsor.se, telefon; 0227-60 01 45. Även projektledare Malin Nygren, e-post; malin.nygren@wspgroup.se, telefon; 010-722 50 74 svarar på frågor.

Skiss över byggområdet, maj 2016

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 21 november 2016

Kontakta oss

Kungsörs kommun

736 85 Kungsör

Telefon växeln: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Organisationsnr: 212000-2056

Öppettider kommunhuset

Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30

Besöksadress:

Drottninggatan 34

Tillgänglighet och dialog

Lättläst

English

Lämna synpunkt

Om webbplatsen

Translate this page: