Publicerad

Förskolans dag firas med stor glädje

Den 19 maj firades förskolans dag runt om i kommunen. En härlig dag med glädje, delaktighet och gemenskap!

Varje år firas förskolans dag, tredje torsdagen i maj, i hela Sverige. Barn och pedagoger firar tillsammans för att uppmärksamma förskolan och dess utbildning. Så här firades det på två av kommunens förskolor:

Skogsuddens förskola

Rörelseglädje stod i fokus på Skogsuddens förskola. En glädjefylld dag med frisk luft i fantastisk utomhusmiljö, och uppmuntran till att alla duger precis som de är.

Bamse dök upp på Skogsudden, var med på uppvärmningen och sedan i olika stationer genom Bamseloppet där det fanns olika rörelseaktiviteter. Det kastades ärtpåsar, tränades balans, hoppade, gick baklänges, rullades ner för backen. Det roliga Bamseloppet avslutades sedan med grönsaker med dipp. Efteråt fick alla barn varsin medalj och diplom.

Björklidens förskola

På Björklidens förskola samlades barn och pedagoger utomhus för bland annat målning, bildkompositioner, bollek, såpbubblor, handavtryck, gemensam stormålning med mera. Här händer det tillsammans, med flow, flyt och glädje! Efteråt följde lunchgrillning och lässtund.

Förskolan arbetar för god utomhuspedagogik och vill ha en positiv upplevelse av att vara ute. Att vara ute i naturen och tillsammans se och upptäcka saker väcker nyfikenhet, intresse och lust att lära. Ett sätt att må bra, bli mindre stressad och få upplevelser med alla sinnen.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: