Publicerad

Succé för invigning av multisportplan i Valskog

Eleverna jublade och provade omgående isen när multisportplanen vid Björskogsskolan invigdes, onsdagen den 27 januari. Rektor Kristoffer Olofsson och barn- och utbildningsnämndens ordförande Angelica Stigenberg (S) höll invigningstal och klippte band, därefter blev det varm choklad och bullar till eleverna.

Elever åker skridskor på den nya multisportplanen.

Invigningsdagen bjöd på strålande vinterväder och stämningen var på topp. Angelica Stigenberg berättar att det var väldigt kul att få inviga den nya multisportplanen:

- Skolgårdens hela upprustning känns positiv och det är bra att kunna göra det i samband med att asfalt byts ut. Under en längre tid har den förra hockeyrinken som funnit på plats i Valskog varit minst sagt undermålig. Det känns väldigt bra att kunna ersätta den med denna multiplan.

- Jag gav barnen en uppmaning som går ut på att fylla arenan med mycket lek, glädje och massor av skratt. Det är jag helt säker på att de kommer lyckas med.

Angelica Stigenberg och Kristoffer Olofsson invigningstalar vid den nya multisportplanen.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Angelica Stigenberg (S) och Björskogsskolans rektor Kristoffer Olofsson invigningstalar.

Kristoffer Olofsson tillträdde som rektor för Björskogsskolan till terminsstarten hösten 2020, och han berättar att det har varit full fart sedan dess:

- Jag klev in i mitt första rektorsjobb, mitt i den värsta pandemin i modern tid. Det har gjort att huvuduppdraget, minst en vuxen i varje klassrum och full bemanning på fritids, har krävt mycket tid och energi. Lägger man sedan till uppgrävning och rust av hela skolgården samt upphandling och bygge av en multiplan, så har det varit en ganska fullmatad höst och start på vårterminen, men det ger energi också. Exempelvis när man ser hur glada och nöjda eleverna blir, eller när man får positiv feedback från personal och föräldrar.

- Den nya multiarenan kommer att betyda oerhört mycket, för både skolan och bygden i stort. Det är min tro och min förhoppning att den kommer att bli flitigt använd.

Elever åker skridskor på den nya multisportplanen.

Dagen till ära var också barn- och utbildningschef Fredrik Bergh på plats i Valskog och sysselsatt med att knyta skridskor, då eleverna var ivriga att ta en skridskotur på den nya multisportplanen. Både Fredrik Bergh och Angelica Stigenberg berättar att antalet barn i skolan förväntas öka. Björskogsskolan firade 50-årsjubileum år 2018 och nya lokaler har tillkommit i takt med att samhället växer.

Fredrik Bergh berättar:
- Antalet barn i Valskogs förskola har ökat under de senaste åren, om utvecklingen fortsätter så kommer även skolan se ett ökat antal barn framöver.

Angelica Stigenberg fortsätter:
- Vi kan se att klasserna kommer bli större om något år, förskolan är full, så vi ser fortsatt positivt på skolan på alla plan.

Ann-Sofie Persson och Cecilia Öberg serverar varm choklad och bullar.

Ann-Sofie Persson och Cecilia Öberg serverar varm choklad och bullar.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: