Publicerad

Kungsörs gymnasieelever kan hämta lunch från lokala restauranger

Från onsdag 22 april kan gymnasieelever som bor i Kungsörs kommun hämta gratis lunch från lokala restauranger. Ett sätt att stödja näringen som är i kris på grund av coronavirusetatt, samt möjliggöra för gymnasieungdomar till minst ett mål mat om dagen även fast skolorna är stängda.

Flera kommuner runt om i landet låter sina gymnasieelever hämta lunch på lokala restauranger, och nu är det dags i Kungsör. Det finns olika tillvägagångssätt och i Kungsör blir det lunchkuponger, i syfte att fördela antalet luncher mellan restauranger.

Åtgärd med flera syften

- Satsningen är ytterligare en åtgärd vi nu vidtar för att stötta våra lokala företag. Restauranger och caféer har drabbats extra hårt, satsningen ger förhoppningsvis en ökad försäljning hos dem. Dessutom möjliggör vi att våra gymnasieungdomar får lunch trots att deras skolor är stängda. Säger Kommunstyrelsens ordförande Mikael Peterson.

Beslutet togs av kommunstyrelsen den 20 april och hämtluncherna kommer igång onsdag 22 april. Gymnasieeleverna får praktisk information från Kungsörs gymnasium (Kunskapsporten, Ulvesund) och hämtar lunchkupongerna där.

Positivt från restaurangerna

De lokala restaurangerna är mycket positiva till satsningen, och hos varje restaurang gäller en unik lunchkupong som ger lunch till ett värde av 65 kronor (exklusive dryck). Skulle det vara så att vi missat någon restaurang går det bra att anmäla sig till mig i efterhand, säger näringslivschef Ida-Maria Rydberg

Erbjudandet gymnasielunch

I erbjudandet ingår att gymnasieelever som bor i Kungsörs kommun kan hämta lunch hos lokala restauranger, en lunch varje ordinarie skoldag fram till skolavslutningen (erbjudandet avslutas omgående om skolorna öppnar tidigare) Erbjudandet gäller lunch för 65 kronor, exklusive dryck.

Tider som gäller

Gymnasielunch gäller kl 11.00-14.00 ordinarie skoldagar 22 april – 11 juni (erbjudandet avslutas omgående om skolorna öppnar tidigare)
Gymnasielunch gäller inte 30 april, 1 maj, 20 maj, 22 maj

Restauranger som är med i erbjudandet

Bagarns
Casa Nostra
Damascino
Kungsudden
Kungsörs pizzeria
Maistro
Nelly's
Phoenix
Poppis
Thor Modéen (från 4 maj)

Använda fler kuponger på en dag

För dig elev som vill eller behöver så är det okej att använda fler av dina lunchkuponger på en dag. Du har totalt 3 kuponger unika för varje restaurang, samt 2 kupoonger som du är fri att använda på vilken av de deltagande restaurangerna du vill.


Tidigare vidtagna åtgärder för det lokala näringslivet

Kommunen har tillsammans med Västra Mälardalens Myndighetsförbund, Kungsörs Kommunteknik AB och Kungsörs Fastighetsbolag tidigare beslutat om flera lättnader för det lokala näringslivet. Där ingår bland annat uppskov med tillsyn och betalningar, avgiftsfri markupplåtelse vid uteservering, hyresreduktion och avgiftsfri torgplats. Kungsörs kommuns näringslivsenhet är tillgänglig för rådgivning och lotsning.

Kontakt

Har du frågor, kontakta Ida-Maria Rydberg, näringslivschef
0733-610147, ida-maria.rydberg@kungsor.se


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: