Publicerad

Spanskt besök på Kung Karls skola

Spanskaeleverna i årskurs nio på Kung Karls skola välkomnade i torsdags en grupp elever från Barcelona. Utbyte mellan skolorna har skett under flera år. För den här gruppen var det första mötet och förväntan låg i luften.

– Det är lite nervöst, pirrigt och speciellt, berättar en elev som under några dagar ska vara värdfamilj och ta emot en spansk elev i sitt hem.
-Och det är väldigt kul, fyller en annan elev i.

Under fem dagar har de ett gediget program som spanskaläraren Elizabeth Gustafsson planerat och samordnat. Flera aktiviteter står på schemat, förutom att delta på lektionerna på Kung Karls skola, blir det även fest hos en av lärarna och besök i huvudstaden.

Värdefullt utbyte

– Detta är viktiga möten. Många hittar säkert vänskap som kommer hållas vid liv. Jag önskar er fantastiska, underbara dagar här i Kungsör, sa rektor Ulf Carlsson. Läraren Elizabeth översatte snabbt till spanska, så att alla förstod rektorns välkomstord.

Planering

I juni nästa år åker Kung Karls spanskagrupp och hälsar på sina nya vänner i Barcelona. Elizabeth berättar att det ligger mycket arbete bakom ett sådant här utbyte. För att finansiera kommande resa är de redan i full gång med att ordna bland annat loppisar, afton med spanskt tema och annan försäljning.

Vad ser ni fram emot mest med det här mötet?

-Jag ser fram emot allt möjligt, till exempel festen imorgon, säger en elev.
-Jag vill lära mig mer spanska, kunna svara på spanska och utveckla mina resonemang, berättar en annan av eleverna.

- Utbytet är viktigt och det handlar inte bara om språket, utan även om ett nyttigt möte mellan ungdomarna, konstaterar Elizabeth.

De spanska eleverna och lärarna tillsammans med rektor Ulf Carlsson och läraren Elizabeth Gustafsson.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: