Publicerad

Sista resan med gänget går till Barcelona

I september, hade spanskaeleverna i årskurs nio på Kung Karls skola besök av en grupp elever från Spanien. Nu är det dags för samma elever att träffas igen, men denna gången sker mötet utomlands.

– Inför den förra träffen var det mer nervöst. Det var ju första mötet. Då visste vi inte att de kunde prata engelska. Nu känns det mer lugnt. Vi har också haft lite kontakt med dem under tiden, via sociala medier, berättar några av eleverna som ska åka på resan.

Snart bär det av

Det finns en förväntan i luften. Den 3 juni är det dags för den 5 dagar långa resan att gå av stapeln. De 20 eleverna och 5 lärarna åker buss från Kungsör till Skavsta och tar därefter flyget till Barcelona. Vad som exakt kommer ske under resan, vet inte eleverna än.

– Jag vet programmet, men det ska vara en överraskning, säger läraren Elizabeth Gustafsson och ler. Hon är också den som samordnar resan, något som hon har god rutin på. För henne är det tionde gången som ett sådant här utbyte sker mellan skolorna.

Förberedelser inför resan

För att finansiera resan har eleverna arbetat hårt med olika typer av aktiviteter och försäljning, såsom sålt olika produkter och bakverk, haft loppisar och ordnat spansk afton med inträde. Sen har skolan också sökt och fått ett stipendium.

– Vi vet att vi ska vi besöka skolan och umgås med de spanska eleverna första dagen. Och så ska vi uppträda, säger de och skrattar lite. Vi ska sjunga och dansa i aulan för de spanska eleverna och lärarna. Elizabeth spelar upp låten som de ska framföra; ”i natt i natt, är det du, är det jag”.

De har valt en klassisk svensk dansbandslåt som de flesta redan kan och som låter glad i melodin. Under låten kommer några att bugga och därefter blir det zumba. Eleverna har övat mycket på de senaste spanskalektionerna.

– Det är jätteroligt att ni bjuder så mycket på er själva. Det är fantastiskt! berömmer Elizabeth.

Vad ser ni fram emot mest med resan?

– Att åka utomlands med kompisar, säger Hannah.
– Ja, att göra en sista grej med klassen, fyller Calle i.
– Jag har aldrig varit där, så jag vill gärna se Barcelona som stad. Och sen kolla på den där kyrkan, som mamma tjatar om att jag måste se, skrattar Luci.

– Ja, så kommer det bli, kyrkan Segrada La familia ska vi se, intygar Elizabeth.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: