Publicerad

Björskogsskolan i Valskog firar 50 år i år

Uppslutningen var stor när Björskogsskolan i veckan firade 50-årsjubileum med sång, dans, musik och invigning av nya lokaler. På skolgården var Valskogs längsta rulltårta uppdukad och inne i skolans lokaler fanns mängder med material från såväl nutid som svunna tider att beskåda.

Rektor Karin Roberthson intervjuas framför den 50-årsjubilerande skolan.

Inbjudna hedersgäster i form av tidigare personal förgyllde firandet med sin närvaro och det blev många kära återseenden. Bland gästerna fanns både de som var med när skolan invigdes 1968 och de som varit med senare under skolans 50-åriga historia.

Mikael Pettersson, ordförande i Barn- och utbildningsnämnden

Fredrik Bergh, barn- och utbildningschef

Rektor Karin Roberthson guidade genom evenemanget där den ena godbiten efter den andra avlöste varandra. Gymnastiksalen var fylld av åskådare som bland annat fick ta del av tal av Mikael Pettersson, ordförande för barn- och utbildningsnämnden och Fredrik Bergh, barn- och utbildningschef.

Björskogsskolan är uppskattad för sitt engagemang och drivkraft liksom satsningen på rörelse och utomhusvistelse med fin natur inpå knuten. Med glädje konstateras också att antalet barn ökar i Valskog, under sommaren har därför nya lokaler tillkommit för att möta upp elevantalet. I samband med 50-årsfirandet invigdes de nya lokalerna som kommer att nyttjas för fritidsverksamhet samt förskoleklass.

Invigning av Björskogsskolans nya lokaler för fritidsverksamhet samt förskoleklass.

Nya lokaler vid Björskogsskolan i Valskog.

Det bjöds på Valskogs längsta rulltårta.

Kön ringlade sig lång till den 12 meter långa rulltårtan.

Björskogsskolan i Valskog.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: