Publicerad

Det byggs i Valskog

I rådande sommarvärme pågår byggarbete för fullt i Valskog när kommunen satsar på Björskogsskolan. En ny byggnad har dykt upp som innebär mer plats för skolbarnen framöver.

Det finns flera anledningar till att det just nu satsas i Valskog. Dels behövs en lokal för fritidsgården och dels finns ett behov av nya lokaler eftersom antalet barn som är i behov av plats i förskolan har ökat.

Behovet av antal platser har ökat

- Det är glädjande med ökat antal barn i Valskog! Förra läsåret löste vi det ökade behovet genom att förskolan fick ta över lokaler som tidigare använts av förskoleklass och fritidshem. Nu kommer skolan istället få de nya lokalerna som byggs på del av skolgård och tidigare parkering, berättar kommunens barn- och utbildningschef Fredrik Bergh.

Förhoppningen är att den nya byggnaden ska stå klar till skolstarten och i dagsläget följs tidsplanen. Den nya byggnaden är cirka 200 kvm och innehåller kök, utbildningslokaler och toaletter.

Eftersom lokalerna delvis byggs på skolans nuvarande parkering kommer det istället bli nya och fler parkeringsplatser än tidigare på andra sidan skolan.

Den nya byggnaden är cirka 200 kvm och innehåller kök, utbildningslokaler och toaletter.

 

Ny fritidsgård intill skolan

- Vad gäller fritidsgården så kan vi inte vara kvar i den lokal som vi tidigare har hyrt eftersom fastighetsägaren vill använda lokalen till annat. Den nya fritidsgården kommer att ligga alldeles intill skolan. En extra vinst blir då att skolan kan använda fritidsgårdens lokaler på dagtid för att till exempel kunna göra gruppdelningar, säger Fredrik Bergh.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: